Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Imajte kišobran uz sebe – ponedjeljak donosi kišu i susnježicu, u gorju snijeg
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Imajte kišobran uz sebe – ponedjeljak donosi kišu i susnježicu, u gorju snijeg

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, ponedjeljak će biti oblačan. U nizinama unutrašnjosti padat će kiša, na zapadu i susnježicu, a u gorju će padati snijeg. Na Jadranu promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno je moguća susnježica, uglavnom na sjevernom dijelu.

Vjetar će biti slab do umjeren, na sjeverozapadu i u gorju vrlo jak sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita u noći i prijepodne s orkanskim udarima, a drugdje istočnjak i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od -3 do 1, na moru od 3 do 8, a najviša uglavnom između 1 i 6, na Jadranu 7 i 12 °C.

Što se tiče biometeoroloških prilika, na krajnjem jugu će se zadržati neugodna južina. Na većem dijelu Jadrana i u gorskoj Hrvatskoj vjetar će biti slabiji nego prethodnog dana, a u nizinskoj unutrašnjosti će se vjetar sjevernih smjerova pojačati. Stoga će pojačana zaštita od hladnoće i dalje biti potrebna osobito reumatičarima, plućnim, srčanim i bolesnicima od krvožilnih bolesti.

Kako će u cijeloj zemlji u većem dijelu dana prevladavati oblačno vrijeme uz oborinu, utjecaj na raspoloženje i koncentraciju bit će nepovoljan, pa radu i ophođenju s ljudima valja pristupati uz više strpljenja.

www.sjever.hr / DHMZ
23.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.