Now Reading:
ŠTEDE NA GRIJANJU?! Plućni bolesnici u bolnici skoro tjedan dana bez grijanja, obitelj im nosila deke i jakne za ogrnuti se!
Full Article 2 minutes read

ŠTEDE NA GRIJANJU?! Plućni bolesnici u bolnici skoro tjedan dana bez grijanja, obitelj im nosila deke i jakne za ogrnuti se!

Pacijenti u Općoj bolnici Virovitica prošlog su se tjedna smrzavali, a grijanje im je uključeno tek nakon što su 24sata poslala novinarski upit bolnici o tome što se događa, tvrde tako pacijenti koji leže u spomenutoj bolnici.

Jedan od pacijenata koji leži na Odjelu za plućne bolesti ispričao je za 24sata.hr kako su se tijekom cijelog prošlog tjedna smrzavali te da su ležali omotani dekama koje su im donosili članovi njihove obitelji, a i da su neki od njih ležali i ogrnuti jaknama.

Nakon što su obavijestili 24sata.hr da na odjelu ne radi grijanje već pet dana, kontaktirali su bolnicu. Ubrzo nakon njihova upita, spomenuti pacijent javio je kako su im uključili grijanje.

-Mi smo pet, šest dana molili osoblje da nam upali grijanje jer nam je hladno, a mi smo plućni bolesnici. Nakon naše žalbe vama, pustili su nam grijanje da bi potom u srijedu navečer došao majstor i opet su nam ugasili grijanje. Rečeno nam je da je to privremeno i da postavljaju termostate – ispričao nam je jedan od pacijenata.

Od drugih izvora, doznaje 24sata.hr da se u bolnici štedi na grijanju jer su im računi za isto preveliki.

Pacijenti se žale da izdvajaju za zdravstvo i da nije u redu da se uvijek štedi na njima. 

Iz Opće bolnice Virovitica stigao je i službeni odgovor ravnateljstva oko situacije s grijanjem. Ističu kako nije točno da ne radi grijanje i da su oni obišli Odjel za plućne bolesti.

-Grijanje radi u punom opsegu i u vrijeme obilaska Odjela za plućne bolesti zabilježeno je 23,4 stupnjeva Celzijusa. Deka na odjelu ima u dovoljnim količinama i svakom pacijentu kojemu je potrebno dodatno utopljavanje, iste su na raspolaganju 24sata – stoji u odgovoru OB Virovitica za 24sata.

sjever.hr/24sata.hr
23.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.