Now Reading:
Radnicima zagrebačke Čistoće ukinuti otkazi: “Očekujemo da će oni sada izaći na teren i nastaviti svoj posao”
Full Article 2 minutes read

Radnicima zagrebačke Čistoće ukinuti otkazi: “Očekujemo da će oni sada izaći na teren i nastaviti svoj posao”

Vozila zagrebačke Čistoće od jutros nisu odvozila otpad. Naime, radnici Čistoće spontano su jutros u 6 sati pokrenuli štrajk zbog najave izvanrednog otkaza trojici zaposlenika koji su spremnike s različitim vrstama otpada praznili u isto vozilo.

Kako piše Hina, a prenosi Index, radnici se žale i na premale plaće, a Uprava Holdinga objavila je na presici da je privremeno suspendirana odluka o otkazima.

-Radnici su nepravilnim postupanjem napravili veliku štetu cijelom sustavu i uručen im je izvanredni otkaz. U tom smislu kolege s odvoza su odlučili ne izaći na teren i obaviti svoje radne zadatke. Cijeli dan smo u kontaktu s radnicima i sindikatima i upravom Holdinga. S obzirom na nova saznanja smo odlučili privremeno suspendirati odluku o otkazu. Jasno nam je da su radnici izloženi pritiscima – rekao je voditelj podružnice Čistoća Davor Vić.

-Oni su napravili propust u namjeri da iza sebe ne ostave smeće, ali je napravljena velika financijska i reputacijska šteta. Radnici smatraju da je kazna previsoka. Stoga smo odluku privremeno suspendirali – dodao je naglasivši da radnici odluku o otkazu nisu ni primili, ali da je „sama najava kod njih izazvala psihozu”, prenosi Index.

-Ovo danas je bilo neopravdano i moramo paziti da ne iznosimo poluistine van. Ovakve stvari se ne smiju događati. Očekujemo da će oni sada izaći na teren i nastaviti svoj posao – kazao je Vić te dodao:

-Uprava Holdinga razgovara s djelatnicima i mi očekujemo da se posao nastavi normalno obavljati. Možda su sad već izašli van.

sjever.hr/index.hr
23.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.