Now Reading:
Obrazovanje ostaje glavni prioritet – ovo su projekti kojima će Varaždinska županija dodatno podići njegovu kvalitetu
Full Article 2 minutes read

Obrazovanje ostaje glavni prioritet – ovo su projekti kojima će Varaždinska županija dodatno podići njegovu kvalitetu

Jedno od područja koje je obuhvaćeno nedavno predstavljenim nacrtom plana razvoja Varaždinske županije do 2027. godine je obrazovanje. Dobro je poznato da Županija u ovo područje ulaže značajna sredstva, a u tom smjeru planira nastaviti i u daljnjem razvoju što dokazuju obrazovni projekti uključeni u nacrt plana razvoja.

Arboretum opeka postaje Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi, a kako bi se uspostavili uvjeti za rad centra, u planu je revitalizacija i obnova kompleksa dvorca i Arboretuma te uređenje posjetiteljske infrastrukture i turistička prezentacija dvorca i perivoja.

Ovo nije jedini centar kompetentnosti koji se gradi u Varaždinskoj županiji. Naime, pri Medicinskoj školi u Varaždinu uspostavlja se Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija, a projekt rekonstrukcije, dogradnje i opremanja Medicinske škole uključen je u plan razvoja.

Dvorac Šaulovec obnovit će se i urediti u sjedište Europskog talent centra Hrvatske – centri izvrsnosti Varaždinske županije. Uredit će se i revitalizirat perivoj oko dvorca i pomoćnih zgrada za potrebe turizma, kulture i obrazovanja.

Uz to, u Varaždinskoj će županiji niknuti umjetnički obrazovni centar sjeverne Hrvatske. Kako bi se on uspostavio potrebno je rekonstruirati i dograditi Glazbenu školu u Varaždinu te stvoriti uvjete za cjelodnevno korištenje, a uz postojeće programe, nudit će se i novi smjerovi i to za balet i suvremeni ples.

Urbani sveučilišni kampus Varaždin još je jedna od investicija koje plan razvoja obuhvaća. Riječ je o izgradnji urbanog kampusa kroz stvaranje novih prostornih kapaciteta Fakulteta organizacije i informatike, dok će na drugom fakultetu sa sjedištem u Varaždinu niknuti znanstveno-nastavni STEM centar. Naime, na Sveučilištu Sjever izgradit će se namjenski nastavno-znanstveni objekt kao suvremeni tehnologisko-edukacijski centar za podizanje studentskog standarda.

tklopotan / www.sjever.hr
23.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.