Now Reading:
Na tradicionalnom susretu poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Murskom Središću najavljeni novi iskoraci za razvoj lokalnog gospodarstva
Full Article 2 minutes read

Na tradicionalnom susretu poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Murskom Središću najavljeni novi iskoraci za razvoj lokalnog gospodarstva

U Murskom Središću, u prostorima tvrtke Neores održan je tradicionalni susret poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. U razvoju svake zajednice, društva ili grada gospodarstvo igra ključnu ulogu.

Kroz razvoj gospodarstva otvaraju se nova radna mjesta, razvijaju se potencijali, stvaraju mogućnosti za ulaganje i pridonosi se razvoju malog i srednjeg poduzetništva, te posljedično, razvoju zajednice i društva u cjelini. Zadaća je Grada Mursko Središće gospodarstvenicima olakšati poslovanje, otvarati poduzetničke zone, poticati poduzetničku klimu i baš zbog toga je ovaj događaj pretvoren u tradicionalni.

Cilj je okupljanja osigurati razmjenu iskustava te omogućiti stručni savjet i pomoć javnih servisa za unapređenje gospodarstva, u ovom slučaju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Javne ustanove za razvoj Međimurske županije – REDEA i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Nakon razgledavanja proizvodnih pogona tvrtke Neores, okupljenima su se obratili ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Robert Blažinović, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik, Dražen Srpak, domaćin i direktorica tvrtke Neores, Nikica Kresta, predsjednik Županijske komore Čakovec, Mladen Križaić, predsjednik Obrtničke komore Međimurja, Dražen Novak i predsjednik Udruženja obrtnika Međimurja, Ivan Kolmanić.

Kratka su predavanja usmjerena k poduzetnicima održali i predstojnik Područnog ureda Čakovec Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Nikola Hren i predsjednik uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Vjeran Vrbanec.

Gradonačelnik Srpak zahvalio je svima na dolasku i doprinosu održavanju još jednog susreta, a posebno domaćinima, Štefanu i Nikici Kresti, vlasnicima tvrtke Neores, koja posluje od 2005. godine, a danas zapošljava više od 200 djelatnika.

Istaknuo je pozitivne trendove u lokalnom gospodarstvu i rast, ne samo u odnosu na prošlu godinu, nego i na razdoblje prije pandemije koronavirusa, te na očekivani rast u perspektivi.

Od govornika su se mogle čuti i riječi o sjajnim trendovima na području Grada Mursko Središće i čitavog Međimurja, kao i najava novih koraka k proširenju poduzetničke zone Brezje, što će biti novi zamašnjak lokalnom gospodarstvu.

www.sjever.hr / mursko-sredisce.hr
23.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.