Now Reading:
Ima se, može se! Petir iskeširala gotovo 3 milijuna kuna za luksuzni stan u Zagrebu?
Full Article 2 minutes read

Ima se, može se! Petir iskeširala gotovo 3 milijuna kuna za luksuzni stan u Zagrebu?

Saborska zastupnica Marijana Petir kupila je stan u zagrebačkoj Ulici kneza Borne. Stan površine 77.56 kvadrata s garažom od 23 kvadrata kupila je u kolovozu prošle godine, ali on još uvijek nije upisan u njenu imovinsku karticu.

Navodno je to trenutno jedna od najskupljih adresa u Zagrebu, a cijena koja se trenutno spominje kreće se oko 5 do 7 tisuća eura za kvadrat stana, piše Ilko Ćimić za Index Istrage.
Kako doznaje, za taj je stan u kolovozu prošle godine plaćeno oko 2.9 milijuna kuna, a na stanu nema zabilježbe kredita.

Inače, voditelj HTV-ove emisije Aleksandar Stanković tijekom njezinog jučerašnjeg gostovanja bavio se ušteđevinom zastupnice Petir i prvotno je rekao da njena ušteđevina iznosi 800.000 eura, pa se ispravio i rekao da je riječ o iznosu od 700.000 eura. Petir je rekla da novcem koji zaradi upravlja kako želi te da podatke o imovini uredno dostavlja Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa,

No, iako se razgovaralo o njenoj imovini, nije spomenula stan koji je kupila u kolovozu prošle godine niti je spomenula da je taj stan prijavila Povjerenstvu. Zanimljivo je kako je riječ o prvoj nekretnini saborske zastupnice Petir, donose Index Istrage.

-Nikad nisam imala kredit i živim u roditeljskoj kući te nemam nekretnina, dok ih mnogi moji kolege imaju. I tu nije riječ samo o prihodima iz Europskoga parlamenta nego o plodovima mojega 20-godišnjeg rada – rekla je Petir u rujnu 2020., kada je objašnjavala svoju veliku ušteđevinu.

sjever.hr/index.hr
23.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.