Now Reading:
Najboljim nogometašima Međimurja 2022. proglašeni Luka Bobičanec i Sanja Šoltić!
Full Article 3 minutes read

Najboljim nogometašima Međimurja 2022. proglašeni Luka Bobičanec i Sanja Šoltić!

Međimurski nogometni savez po prvi je puta organizirao veliku svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade najuspješnijim međimurskim nogometašima i djelatnicima u nogometu u 2022. godini. Svečanosti pod nazivom Dan međimurskog nogometa prisustvovali su brojni uzvanici iz političkog i sportskog života Međimurja koje je u 2022. ponosno nosilo titulu Europske regije sporta kao prva regija u Hrvatskoj.

Župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanosti je istaknuo kako međimurski nogomet ima svoju dugu povijest te da su upravo iz Međimurja iznikli uspješni nogometaši poput Dražena Ladića i Roberta Jarnija.

– U Međimurju imamo 4919 registriranih igrača te s ponosom možemo reći da smo najnogometnija županija u Hrvatskoj, rasadnik smo talentiranih mladih igrača kojima treba dati šansu i priliku za rast. Puno ulažemo u sportsku infrastrukturu, u djecu i sport, a vi nam svojim odličnim rezultatima na najbolji mogući način to vraćate te promovirate kraj iz kojeg dolazite – rekao je župan Posavec te istaknuo kako je upravo zbog njihovih uspjeha Međimurska županija ponosno nosila titulu Europske regije sporta u 2022. godini.

Najznačajniju nagradu, priznanje za izniman doprinos u razvoju i promociji međimurskog nogometa dobio je Drago Vabec, međimurska legenda zagrebačkog Dinama i francuskog Bresta, koji je obilježio jednu nogometnu epohu. S 529 odigranih utakmica, peti je Dinamov igrač svih vremena te je postigao čak 183 pogotka. Nakon igračke karijere bio je trener u drugoligaškim i trećeligaškim klubovima: MTČ Sloga iz Čakovca, VIKO Omladinac, Stubica 1926, Daruvar, Križevci, Vrbovec, Slunj i Jaska. 2004. godine je kao trener Međimurja iz Čakovca, izborio ulazak u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Posebno priznanje za doprinos u sportskom novinarstvu pripalo je Josipu Freileru, zatim Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, najboljim trenerom proglašen je Danijel Jagec, najboljim sucem Patrik Kolarić, najboljim delegatom Željko Bacinger, fair play momčad Venera PMP Sv. Juraj na Bregu, Luka Bobičanec najbolji je međimurski nogometaš u 2022. godini dok je najbolja međimurska nogometašica u 2022. godini Sanja Šoltić.

U Premier ligi Marko Galoši je najbolji vratar, Igor Gal najbolji obrambeni igrač, Josip Lepen najbolji vezni igrač, Nikola Golenja najbolji napadač.

U I. međimurskoj ligi Luka Bešenić je najbolji vratar, Marko Lukman je najbolji obrambeni igrač, a Ivan Deglin najbolji vezni igrač te Dražen Hudoletnjak je nabolji napadač.

U II. međimurskoj ligi Dejan Kolar je najbolji vratar, David Rok je najbolji obrambeni igrač, Alen Drk najbolji vezni igrač dok je Krešo Kovač najbolji napadač.

U III. međimurskoj ligi – skupina A – Luka Orehov je najbolji vratar, Sandro Habola je najbolji obrambeni igrač, Mark Bistrović najbolji vezni igrač dok je Antonio Drvoderić najbolji napadač.

U II. međimurskoj ligi – skupina B – najbolji vratar je Nino Tkalec, Roko Posel najbolji obrambeni igrač, Nikola Šoltić najbolji vezni igrač dok je Nenad Radiković najbolji napadač.

Međimurska županija u svojem proračunu osigurava značajna sredstva za sufinanciranje projekata sportskih udruga, a u proračunu za 2023. godinu, osigurano je više od 1,5 milijun kuna kao poticaj i podrška uspješnoj sportskoj priči koja u Međimurju traje desetljećima i koja je iznjedrila šampione najvišeg ranga kao i prave sportske legende.

www.sjever.hr
21.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.