Now Reading:
HRVATSKA BIZARNOST Tri mjeseca nakon što je umrla, teleoperater i dalje slao račune i opomene na njeno ime, iako je mobitel odjavljen
Full Article 2 minutes read

HRVATSKA BIZARNOST Tri mjeseca nakon što je umrla, teleoperater i dalje slao račune i opomene na njeno ime, iako je mobitel odjavljen

Jedno od onih neugodnih potrošačkih iskustava s pružateljima usluga, u ovom slučaju s jednim teleoperaterom opisala je za net.hr Zagrepčanka I.M. (podaci poznati redakciji).

Naime, ispričala im je kako je desetak dana nakon smrti njezine majke, koja je preminula 5. listopada prošle godine, njezin brat odnio smrtni list u poslovnicu tog teleoperatera i potpisao zahtjev za trajno isključenje usluga, odnosno broja mobilnog telefona kojim se koristila njezina majka. Tada mu je rečeno da će račun za listopad morati platiti te da je to – to.

– No, nakon toga došao mi je račun za studeni. Brat je ponovno otišao u poslovnicu, gdje mu je službenica rekla da račun zanemarimo, da sustav nije ažurirao zahtjev te da je sve u redu. Budući da račun nisam platila, misleći da je sve riješeno, došla je opomena za studeni, a nakon par dana i račun za prosinac (s datumom dospijeća 17. siječnja, nap.a.). Brat treći put odlazi u poslovnicu, gdje mu govore da je linija još aktivna – prepričala je ovu mučnu epopeju za net.hr dodavši kako je mobitel posljednji put bio korišten 5. listopada, na dan kada je njezina majka preminula.

– No, tek nakon što su ona i brat treći put došli u poslovnicu vidjeti “gdje je zapelo”, službenica im je rekla da bi im bilo najbolje obratiti se njihovoj službi za prigovore. Ne mogu shvatiti da se u slučaju smrti korisnika to ne može odmah riješiti nego na ovaj način maltretiraju obitelj pokojnog korisnika usluge. Zašto u poslovnici govore da je sve u redu, a ispostavljaju račun za mobitel koji se tri mjeseca ne koristi. Uvjerena sam da ću morati platiti račun i za studeni i za prosinac i da će mi se još zaračunati kamate na opomenu – ispričala je Zagrepčanka, a prenosi net.hr.

www.sjever.hr/www.net.hr
21.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.