Now Reading:
HNS: Naša inicijativa oko integriranog javnog prijevoza se isplatila
Full Article 2 minutes read

HNS: Naša inicijativa oko integriranog javnog prijevoza se isplatila

Varaždinska županija predstavila je strategiju razvoja 2021.-2027. godine pod nazivom „Plan razvoja 5.O“, koja se temelji na 50 velikih ulaganja, te na 5 temeljnih razvojnih područja, gdje je jedna od njih „Održivi razvoj gospodarstva i prometne infrastrukture“. Tim povodom, izjavom se oglasio predsjednik županijskog HNS-a, Krunoslav Lukačić, a mi ju prenosimo u cijelosti:

„Iznimno nam je drago što Varaždinska županija prepoznala našu inicijativu i uvrstila projekt koji već duže vrijeme zagovaramo u svoju strategiju za razdoblje do 2027. godine. U proteklom razdoblju najavljivali smo projekt uspostave javnog županijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu, gdje bi jednom kartom mogli putovati cijelom županijom, odnosno njenim zonama koje bi bile uspostavljene oko gradskih središta.

To bi bila osnova za integrirani javni prijevoz putnika, odnosno putovanje jednom kartom autobusnom linijom, minibusom i vlakom, kombinirajući više vrsta prijevoza i čineći isti lakšim za korisnika, bržim i dostupnijim. Dostupnost sadržaja i usluga upravo je glavni motiv naše inicijative, odnosno realizacijom projekta postigli bi jednaku dostupnost istih svim građanima naše županije.

Sve opisano može se financirati sredstvima europskih fondova, nacionalnim sredstvima te sredstvima jedinica lokalne i područne samouprave, kao i od prodanih karata, gdje kontribucija građana ne bi prelazila 20% vrijednosti karte.”

www.sjever.hr
21.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.