Now Reading:
U Zagrebu OVRŠENA DJEVOJČICA, po nalogu suda policija je prisilno privela dijete kao zadnjeg kriminalca – nosili su je kao vreću krumpira!
Full Article 2 minutes read

U Zagrebu OVRŠENA DJEVOJČICA, po nalogu suda policija je prisilno privela dijete kao zadnjeg kriminalca – nosili su je kao vreću krumpira!

Slučaj ovršenja djeteta dogodio se prošlog petka u Zagrebu. Kako je za index.hr ispričao otac 12-godišnje djevojčice, tom prilikom je došlo do prisilnog ovršavanja, a sve prema nalogu sutkinje Obiteljskog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

-Nazočio sam teškoj fizičkoj sili nad mojom 12-godišnjom kćeri, nad kojom je u petak izvršena ovrha. Nju su četiri policajca vodila za ruke i noge iz njezine sobe dok je imala slom živaca. To je bilo kao privođenje zadnjeg kriminalca – rekao je otac djevojčice.

Općinski građanski sud u Zagrebu je 13. prosinca donio odluku da se djevojčica preda majci. Otac je za Index ispričao kronološkim redom kako su stvari išle.

-Kad je sutkinja donijela odluku da dijete ide kod majke u Njemačku, tj. da će mi je oduzeti, uložio sam žalbu, ali kao legalist sam prije desetak dana išao dobrovoljno predati dijete u Centar za socijalnu skrb, gdje su bili majka i osoba iz njemačkog centra za socijalnu skrb. Ostavio sam dijete u Centru, pozdravio sam se s njom i predao je majci. No djevojčica to nije htjela. Došlo je do toga da se vratila kod mene doma, gdje je bila do ovrhe. Majka je došla po nju da je odvede u Njemačku, tu je bila spomenuta sutkinja, kao i policija. Između ostalog, bili su i predstavnici Udruge Veronika Vere, čija je djelatnost pomoć i zaštita žrtvama pravosuđa.

Cijelu kronologiju događaja pročitajte ovdje.

sjever.hr/index.hr
20.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.