Now Reading:
NEVJEROJATNO Frizerka iz Zagreba kažnjena s 3000 eura, razlog – cijenu digla za 36 centi!
Full Article 2 minutes read

NEVJEROJATNO Frizerka iz Zagreba kažnjena s 3000 eura, razlog – cijenu digla za 36 centi!

Frizerka iz Zagreba u grupi Udruge glas poduzetnika objavila je prekršajni nalog koji je dobila zbog konvertiranih cijena u euro, a sporne su dvije cijene koje su više za 36 i 9 centi, pišu 24sata.

Frizerka se požalila kako su se fokusirali na ‘povećanje’ cijena, a da su ignorirali cijene koje su u cjeniku ‘zaokružene’ na niže. Kaže kako je i poskupljenje potkrijepila dokazom o povećanju troškova Čistoće i struje u Zagrebu te su joj, kako je objavila, odrezali kaznu od 1990,84 eura za okrivljenu pravnu osobu i još 1327,23 eura za okrivljenu odgovornu osobu!

-Najlakše je udariti po malim ljudima, kad ćete krenuti na trgovce i malo veće ribe – pitaju se korisnici Facebooka.

U prekršajnom pak nalogu piše kako su inspektori kontrolirali cijene njenih usluga na dan 31. prosinca te prve račune u novoj godini te utvrdili da je povećala cijenu bojenja i frizure kratke kose i to za 0,45 posto. Ona je bojenje koje je koštalo 150 kuna konvertirala u 20 eura, a ne 19,91. Isto su nepravilnim ocijenili i žensko šišanje koje je bilo 50 kuna, odnosno 6,64 eura, a koje je konvertirala u 7 eura.

U rješenju navode da je frizerka izjavila kako je dijelu usluga snižena cijena, a da i frizuru, koja je koštala 50 kuna, sada naplaćuje 4 eura, što je znatno niže. Nakon svega u četvrtak je objavila i da će na prekršajni nalog Inspektorata poslati prigovor.

www.sjever.hr / 24sata.hr
20.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.