Now Reading:
SMIJEH JE LIJEK 60 predstava nasmijavat će varaždinsku publiku punih 10 dana – najavljen 14. Tjedan smijeha Kerekesh teatra
Full Article 3 minutes read

SMIJEH JE LIJEK 60 predstava nasmijavat će varaždinsku publiku punih 10 dana – najavljen 14. Tjedan smijeha Kerekesh teatra

U HNK u Varaždinu najavljen je najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj, 14. Tjedni smijeha Kerekesh teatra.

Festival koji će se održati od 3. do 12. ožujka najavili su umjetnički voditelj Jan Kerekeš i izvršni producent Ljubomir Kerekeš te intendantica HNK u Varaždinu Senka Bulić uz podršku zamjenika varaždinskog gradonačelnika Miroslava Markovića i zamjenice župana Varaždinske županije Silvije Zagorec.

Kroz 10 dana trajanja festivala publika će se do suza moći nasmijati na čak 60 predstava koje će se igrati diljem Varaždinske županije.

Festival otvara predstava „Dame biraju” Altteatra iz BiH.

-Imamo i natjecateljski dio festivala gdje ću publika svojim reakcijama, svojim smijehom nekoj od gostujućih predstava donijeti nagradu. Imamo ulaznice u prodaji u Varaždinu u HNK, u suvenirnici, u Ghetaldus optici i Tisak media u sustavu Entrio i online, a već mogu kupiti za sve predstave u Varaždinu dok će za predstave diljem županije u gradovima i općinama biti ulaznice u prodaji do sredine veljače – rekao je Jan dodavši kako će festival završiti i dodjelom nagrada za 7. izložbu karikaturista čije radove će publika moći pogledati u foajaeu kazališta i glasati za najbolji rad koji im se najviše svidi na temu “Smijeh bez granica”.

-Mislim da bi komedija općenito trebala biti bez granica pa tako i festival – istaknuo je.

Najavio je kako je u pripremi nova predstava Kerekesh teatra „U zdrav mozak” koja će imati premijeru na 9. Varaždinskim kazališnim večerima početkom šestog mjeseca na ljetnoj pozornici kod Arene Varaždin, a pripremaju se i za treći film „Pokopaj me nježno” za koji se nadaju da će postići jednako velik uspjeh kao što je to slučaj s „Marginalcima” koji su im donijeli puno lijepih stvari pa tako i gostovanje u Švicarskoj u ožujku.

Ljubomir Kerekeš ističe kako se doista trude da ljudi maksimalno uživaju u svim dijelovima županije.

-Svima koji pokazuju interes za kazalište, a pogotovo za komedijom i za smijehom onda je tu Kerekesh teatar apsolutno lijek broj jedan – ističe.

Intendantica Bulić ponosna je što HNK ponovno otvara vrata ovoj vrsti teatra.

– Mislim da je satira užasno potrebna u današnje vrijeme, da je vrlo ljekovita i da će u velikim količinama publika ponovno ući u naš teatar. Janov i Ljubin teatar zapravo stalno ima tu publiku koja ih prati i koju mi želimo dovesti ne samo na te sadržaje nego i na neke druge dramske. Nama je fantastično to što će tih 10 dana biti krcat teatar što ćemo vidjeti niz zanimljivih, satiričnih predstava – rekla je Bulić.

Zamjenik Marković naglašava kako je Kerekesh teatar institucija, a Ljubomir Kerekeš i njegov sin Jan prije svega perfektni glumci.

– U ova teška vremena uvijek je dobro da se svi možemo nasmijati i ja se nadam da će ta gostovanja biti pun pogodak i novi zalog za 15. Tjedan smijeha – rekao je Marković.

Zagorec naglašava kako Varaždinska županija pruža i pružat će snažnu podršku ovom festivalu i kako je Kerekesh teatar je izniman promotor grada i županije.

abrkic/sjever.hr
18.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.