Now Reading:
Završen 11. šahovski turnir “KRAPINA OPEN” – Sjajan odaziv šahista iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije
Full Article 1 minutes read

Završen 11. šahovski turnir “KRAPINA OPEN” – Sjajan odaziv šahista iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije

U organizaciji Šahovskog kluba Krapina, od 13. do 15. siječnja ove godine održan je 11. OPEN KRAPINA – međunarodno otvoreno prvenstvo grada Krapine. Na turniru se okupio vrlo raznolik sastav šahista iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Šahovski klub Krapina uložio je veliki trud u organizaciju i pripremio turnir za pamćenje, a kojeg je prigodnim riječima otvorio zamjenik gradonačelnika Krapine, Ivica Hršak.

Na turniru su bile zastupljene su sve dobne skupine, od najmlađeg 9-godišnjeg Nikole Malarića do najstarijeg 87-godišnjeg Leopolda Vincelja, člana ŠK Krapina.

A što se tiče rezultata, uvjerljivo je pobijedio junior Damian Vučenović, majstorski kandidat iz Zagreba sa šest pobjeda i jednom partijom neriješeno. Na drugom mjestu završio je kadet Borna Franc, majstorski kandidat iz Samobora, a treći je bio Branislav Roška iz Karlovca.

U konkurenciji do Elo rejtinga 1600 bodova najuspješniji je bio Maks Veselič iz Maribora, do 1800 bodova najbolji je bio Šimun Mlinarić iz Donje Stubice i do 2000 bodova Roko Jaković iz Oroslavja.

Čestitamo svim dobitnicima kao i Šahovskom klubu Krapina na izvrsnoj organizaciji – poručuju iz Grada Krapine.

www.sjever.hr
17.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.