Now Reading:
Uspješni mladi karatisti i karatistice KC Šenkovec na prijemu kod župana Posavca
Full Article 2 minutes read

Uspješni mladi karatisti i karatistice KC Šenkovec na prijemu kod župana Posavca

Krajem protekle godine natjecatelji iz Karate centra Šenkovec postigli su najveći uspjeh dosad na državnom prvenstvu za mlađe uzraste u katama, održanog krajem prosinca u Đakovu, u organizaciji Hrvatskog karate saveza. U kategoriji učeničkih kata osvojene su čak tri zlatne medalje kojima su nagrađeni Karla Šagi, Mauro Gajnik i Niko Šagi, dok su bronce osvojili Mia Sabol i Karlo Bađun.

U službenim kategorijama zlatno odličje pripalo je Davidu Faiću i Ozrenu Grgiću, inače trostrukom državnom prvaku, a brončanu medalju osvojila je Ana Bađun.

U šenkovečkom Karate centru ističu da su posebno ponosni na činjenicu da jedini u Međimurju imaju državne prvakinje u kategoriji kate ekipno, a u zlatnoj ekipi bile su Erika Grabovac, Lara Jurčević i Ena Rajković. U istoj kategoriji, druga ženska ekipa u sastavu Lorena Mihalković, Bella Mikulić i Ana Bađun osvojile su broncu. Natjecatelje je vodio trener Tihomir Grgić kojemu je pošlo za rukom pretvoriti klub u pravu tvornicu prvaka i vrhunskih mladih sportaša te za vrlo kratko vrijeme dovesti ga u sam vrh hrvatskog karatea.

Riječ je o mladom klubu, registriranom 2016. godine, u kojem su predan trenerski rad i veliko znanje dali rezultate ne samo na borilištima, već i u popularizaciji ovog sporta. Trenutno u krilu KC-a Šenkovec trenira više od 40 članova, a nedavno im se priključilo 25 novih. Radi se s uzrasnim kategorijama od 5. godine života na više.

Za uspješne mlade karatiste međimurski župan Matija Posavec upriličio je prijem kako bi im osobno čestitao na ostvarenim uspjesima.

– Sportski rezultati, talent i uspjeh mlađih kategorija naših sportaša na domaćim i međunarodnim natjecanjima pozicionira Međimurje kao istinsku europsku regiju sporta te će Međimurska županija i dalje ulagati u stvaranje što kvalitetnijih uvjeta za naše sportaše – poručio je župan Posavec.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah dodala je kako će Županija pratiti rad i aktivnosti vrhunskih mladih sportaša te poticati sportske udruge na kvalitetan rad kao što je to slučaj kod karate kluba Šenkovec.

www.sjever.hr
17.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.