Now Reading:
PRVA U ŽUPANIJI Ljekarna Koprivnica uskoro dobiva automatizirano skladište lijekova – njime će upravljati i robotska ruka
Full Article 2 minutes read

PRVA U ŽUPANIJI Ljekarna Koprivnica uskoro dobiva automatizirano skladište lijekova – njime će upravljati i robotska ruka

U prostorijama Županijske uprave potpisan je ugovor o javnoj nabavi sustava za upravljanje skladištem u Ljekarni Koprivnica. Ugovor su u prisustvu župana Darka Korena i suradnika potpisali ravnateljica Ljekarne Koprivnica Irena Hadelan i predstavnik tvrtke isporučitelja uređaja, direktor Boris Brčić.

Županijska zdravstvena ustanova Ljekarna Koprivnica bit će prva ljekarna na području Koprivničko-križevačke županije koja će imati automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom, a riječ je o projektu vrijednom preko 215 tisuća eura s PDV-om koji će se realizirati u prostorima županijske ljekarne nasuprot OB Koprivnica.

Ljekarnicima će se uvelike olakšati rad jer više neće morati odlaziti u skladište već će se lijekovi putem robotskog sustava isporučivati izravno iza leđa ljekarnika kroz specijaliziran otvor staklenog zida koji će biti vidljiv i korisnicima.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora te dodao kako će sustav uvelike doprinijeti poboljšanju radnih procesa te dodatnom povećanju kvalitete usluge unutar županijskog zdravstvenog sustava.

Rok implementacije i puštanja u pogon sustava je sredina ove godine, a dodajmo i kako je Koprivničko-križevačka županija treća županija u Hrvatskoj koja je uvela ovakav sustav u županijsku javnu zdravstvenu ustanovu, dok u nekoliko drugih gradova u Hrvatskoj postoje slični sustavi, ali su oni rezultat investicija u privatnom sektoru.

www.sjever.hr / kckzz.hr
17.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.