Now Reading:
NOVI UDAR NA DŽEPOVE GRAĐANA Tomašević najavio: Voda u Zagrebu poskupljuje 15 posto
Full Article 2 minutes read

NOVI UDAR NA DŽEPOVE GRAĐANA Tomašević najavio: Voda u Zagrebu poskupljuje 15 posto

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je održao redovnu konferenciju za novinare u Osnovnoj školi Petar Zrinski u Zagrebu, gdje su završeni radovi na cjelovitoj obnovi, čime su ujedno obnovljene sve osnovne škole stradale u potresu, piše Index.

-Ovo je deveta škola koju smo otvorili u posljednjih godinu dana. Ovo je peta otvorena škola što se tiče obnove škola. Ostale su nam još srednje škole, ovo je zadnja obnovljena osnovna škola. Stajala je 125 milijuna kuna obnova ove škole. Sve unutra je potpuno novo. Može izdržati i jači potres od onog koji je bio. Moderno je opremljena – rekao je Tomašević te dodao kako će najveći dio tog novca povući iz Fonda za solidarnost.

Gradonačelnik Tomašević najavio je i poskupljenje vode.

-Mi smo do daljnjega najavili da nećemo poskupiti javni prijevoz. Što se tiče vode, moram reći da smo imali nedavno dva pucanja magistralnih vodovoda. To je neizdrživa situacija. Za to nam treba poskupljenje od 15 posto. Treba nam taj novac za obnovu vodoopskrbne mreže. Krediti su već uzeti i već ih teško vraćamo. Nemamo kako drugačije to financirati nego poskupljenjem – rekao je Tomašević.

Foto: arhiva
www.sjever.hr / index.hr
17.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.