Now Reading:
Grad Mursko Središće zapošljava 10 žena koje će brinuti o 60 korisnika – evo koje uvjete moraju zadovoljiti kandidatkinje
Full Article 2 minutes read

Grad Mursko Središće zapošljava 10 žena koje će brinuti o 60 korisnika – evo koje uvjete moraju zadovoljiti kandidatkinje

Grad Mursko Središće provodi projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.”, a u sklopu kojeg je raspisao Javni poziv za zapošljavanje 10 žena koje će skrbiti za 60 korisnika mjesečno.

Riječ je o poslovima potpore i podrške te brige za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju, a kandidatkinje imaju mogućnost zaposliti se na određeno vrijeme od 6 mjeseci, na puno radno vrijeme.

Budući da se projekt provodi na području Grada Mursko Središće te općina Mala Subotica i Selnica zapošljavaju se po četiri osobe na području Murskog Središća i Male Subotice, dok će se pak za područje općine Selnica zaposliti dvije osobe.

Pod opisom poslova navedeno je: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnja korisnika.

Isto tako, u Javnom je pozivu navedeno kako prednost pri zapošljavanju imaju pripadnice ciljnih skupina koje pripadaju teže zapošljivim/ranjivim skupinama odnosno žene od 50 godina i više, osobe s invaliditetom, žrtve trgovanja s ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl. zatim liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine te beskućnice.

Detaljne informacije o uvjetima koje kandidatkinje moraju ispunjavati kao i o potrebnoj dokumentaciji koju su dužne priložiti prilikom prijave možete saznati na linku.

Foto: arhiva

www.sjever.hr
17.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.