Now Reading:
Čakovčanin(33) od lakovjernih muškaraca posudio 512.000 eura pa novac spiskao na kladionici
Full Article 2 minutes read

Čakovčanin(33) od lakovjernih muškaraca posudio 512.000 eura pa novac spiskao na kladionici

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 33-godišnjaka koji je na prijevaru uspio “izvući” od 34-godišnjeg i 45-godišnjeg muškarca više od pola milijuna kuna.

Kako navodi DORH, on je znao da dvojica muškaraca raspolažu većim novčanim iznosima pa je izmislio priču kako mu novac treba za plaćanje provizija u stranim bankama u kojima ima položen novac, nakon čega bi podigao novac iz banaka i vratio pozajmice, iako uopće nije imao novac u stranim bankama niti je namjeravao vratiti pozajmice. Tako je u više navrata posudio oko 512.000 eura.

Kao jamstvo povrata novca predao je 33-godišnjaku prometnu dozvolu automobila marke VW Touareg švicarskih registarskih oznaka, neistinito tvrdeći da je automobil njegov, iako uopće nije bio vlasnik vozila, kao i da mu je izdao nenaplative zadužnice na vlastito ime i na ime trgovačkog društva čiji je osnivač i direktor te da je nazivao oštećenike telefonom lažno se predstavljajući kao zaposlenik servisa za prijenos novca i uvjeravajući ih da će uskoro stići novac iz inozemstva.

Okrivljenik je, tereti ga se, primljeni novac zadržao za sebe i utrošio ga u sportskoj kladionici, za igre na sreću, hotelske troškove i druge osobne potrebe.

Tereti ga se i da je u rujnu 2021. u Čakovcu lažno prijavio policiji da je izgubio osobnu iskaznicu iako ona nije bila izgubljena te se i dalje njom koristio i nakon što je ona bila poništena, a izdana nova. Muškarac se tijekom istrage nalazio u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

www.sjever.hr / DORH
17.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.