Now Reading:
Otac djevojčice sa stopostotnim invaliditetom pokazao kako izgleda čekaonica na zagrebačkoj Šalati: „Žalost i jad”
Full Article 2 minutes read

Otac djevojčice sa stopostotnim invaliditetom pokazao kako izgleda čekaonica na zagrebačkoj Šalati: „Žalost i jad”

Vedran Jerković, otac tinejdžerice sa stopostotnim invaliditetom na svom je Facebooku objavio video iz čekaonice i kontejnera za RTG snimanje na Odjelu ortopedije na zagrebačkoj Šalati, piše Index.

Inače, za liječenje njegove kćeri 2020. se sakupljao novac, a zbog dva je moždana udara prikovana za krevet i invalidska kolica. Njezin je otac na snimci pokazao čekaonicu izvana gdje se vidi velika lokva vode nastala od kiše.

Također, video prikazuje kako je mjesto gdje pacijenti čekaju puno kutija, a vide se i paravani za presvlačenje pacijenata, smješteni u prostoriji bez grijanja. Otac tvrdi da nije imala prednost u čekaonici iako je dijete sa stopostotnim invaliditetom.

-Ovo su čekaonica i kontejner za RTG na Odjelu ortopedije na Šalati. Mislim da video govori sam za sebe, mogao bih snimiti na desetke ovakvih videa i fotki ovog jada u kojem čekamo s Tonkom. Neke štale koje sam vidio su luksuz spram ovoga. To da dijete koje je stopostotni invalid 4. stupnja nema nikakav prioritet neću ni spominjati. O posebnom osjećaju guranja Tonke na RTG kroz ove lokvetine vode nema smisla trošiti riječi. Da svaku kunu koju nam država pod prisilom otme za zdravstveni doprinos svaki mjesec zapalimo, vjerujte mi da bi bila bolje iskorištena. Nisam čak ni ljut. Ovo je žalost i jad – napisao je Jerković.

www.sjever.hr / index.hr
16.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.