Now Reading:
KAKO JE OVO MOGUĆE? Doživio je 82 godine bez da je ikada u životu vidio ženu
Full Article 2 minutes read

KAKO JE OVO MOGUĆE? Doživio je 82 godine bez da je ikada u životu vidio ženu

Čak i ako živite usred ničega, velika je vjerojatnost da ćete prije ili kasnije ugledati neki ženski lik, barem u prolazu, no ovaj čovjek proživio je cijeli svoj život bez da je ikada ugledao ženski lik. No, nažalost, nikada nećemo saznati kako bi opisao pojam “žene” jer ga već odavno nema, prenosi index.hr

Mihailo Tolotos rođen je negdje oko 1856., no njegova je majka umrla nedugo nakon poroda i ostavila ga kao siroče. Novorođenče su posvojili i odgojili pravoslavni monasi u manastiru na planini Atos u Grčkoj, piše Ladbible.

Dok je odrastao, Tolotos je živio prema strogim pravilima, a jedno od njih bilo je da ženama nije dopušten pristup. Inače, ovo je pravilo na snazi već ​​stotinama godina i vrijedi do danas.

Iako je bilo malo vjerojatno da će Tolotos ikada sresti ženu u svom domu, mogao je napustiti samostan i krenuti u svijet te lako naići na pripadnicu suprotnog spola.

No, Tolotos navodno nikada nije napustio planinu Atos, provevši ondje cijeli svoj život. O ženama je saznao od vršnjaka, kao i kroz opise u knjigama, ali nikada nije vidio nijednu u stvarnom životu. Naizgled nikad znatiželjan, Tolotos je nastavio sa svojim životom sve do 1938., kada je preminuo u dobi od 82 godine.

Kako bi obilježio njegovo bizarno postignuće, Tolotos je pokopan uz posebnu ceremoniju na kojoj su prisustvovali svi redovnici koji su živjeli na planini Atos, a vjerovali su da je on jedini čovjek na svijetu koji je umro ne vidjevši ženski lik.

No, žene nisu bile jedini prizor kojeg je Tolotos tijekom života bio lišen, a u jednom novinskom članku napisano je kako nikada nije vidio automobil, film ni avion.

Foto: arhiva

sjever.hr/index.hr
16.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.