Now Reading:
Građanima utjerivao strah u kosti: Varaždinac širio laži o ubojstvima i otmicama na području Čakovca
Full Article 2 minutes read

Građanima utjerivao strah u kosti: Varaždinac širio laži o ubojstvima i otmicama na području Čakovca

internet

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjak s područja grada Varaždina, počinio prekršaj iz članka 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno da je širio lažne vijesti, priopćila je PU međimurska.

Naime, okrivljeni je krajem proteklog tjedna putem društvene mreže širio lažne i izmišljene informacije o ubojstvu mlađe žene na području Čakovca. U video sadržaju naveo je kako je njeno mrtvo tijelo pronađeno odbačeno u jarku te da događaj nije u medijima pošto policija trenutno provodi istragu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su navodi okrivljenika lažni i potpuno izmišljeni te je takvom objavom na društvenoj mreži uznemirio javnost.

Protiv okrivljenog 30-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

U posljednjih tjedana dana, osim prethodno opisane objave, na društvenim mrežama objavljeno je nekoliko objava u kojim se navodi da na području Čakovca nepoznati muškarac napada žene ili otima djecu.

-Sve takve objave pomno su provjerene i pritom nisu potvrđeni navodi iz tih objava te ističemo kako nema mjesta zabrinutosti, pošto stanje sigurnosti nije narušeno. Upućujemo apel građanima da budu pažljivi u svojim objavama, odnosno davanjem netočnih, djelomično točnih i neprovjerenih informacija, mogu nepotrebno uznemiriti javnost. Policija će uvijek i trajno poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi pružili sigurnost građanima. Ukoliko se dogodi bilo kakav konkretan, sigurnosno značajan događaj o tome treba odmah izvijestiti policiju na broj 192 ili osobno doći u najbližu policijsku postaju, a ne širiti neprovjerene objave putem društvenih mreža – poručuju iz policije.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr
16.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.