Now Reading:
Buran vikend na podravskim prometnicama: biciklist „napuhao” čak 2,37 promila, jedan vozač vozio duplo više od dozvoljenog
Full Article 2 minutes read

Buran vikend na podravskim prometnicama: biciklist „napuhao” čak 2,37 promila, jedan vozač vozio duplo više od dozvoljenog

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama i šest nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe su ozlijeđene, izvijestila je PU koprivničko-križevačka.

Tijekom pojačanog nadzora prometa sankcionirano je 229 prometnih prekršaja od čega 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 123 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 21.50 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici kod 50-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,37 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak u 10.06 sati u Križevačkoj ulici u Sokolovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 124 kilometara na sat iako je ograničenje 60 kilometara na sat.

Dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je bio uhićen.

Nadalje, izvršen je nadzor 49 mladih vozača, a isti su počinili 10 prometnih prekršaja (nekorištenje sigurnosnog pojasa – 3, vožnja pod utjecajem alkohola – 1, odbijanje alkotestiranja i pet ostalih prekršaja).

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača bicikala, pješaka i recidivista. S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr
16.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.