Now Reading:
U Kumrovcu održano veliko edukativno-sportsko događanje “Zero Waste-Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”
Full Article 3 minutes read

U Kumrovcu održano veliko edukativno-sportsko događanje “Zero Waste-Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Krapinsko-zagorska županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’’. 

U Osnovnoj školi Josipa Broza prisutne je pozdravio Robert Šplajt, načelnik Općine Kumrovec i ravnateljica škole Maja Preglej.

-Vrlo smo veseli što ste došli u našu školu, a najviše jer vidimo da su djeca sretna i iščekuju što će kroz ovaj edukativno-sportski događaj naučiti.

-Sve vas najviše pozdravljam, lijepo je biti dio ove priče i što ćete se moći takmičiti i educirati. Bitno je da znamo sačuvati našu zemlju, naš planet, da znamo odvajati otpad i reciklirati. Želim vam puno uspjeha i hvala što su Plazma Sportske igre mladih izabrali Kumrovec, najpoznatije selo u Hrvatskoj, za ovaj program u Krapinsko-zagorskoj županiji – izjavio je načelnik općine Kumrovec Robert Šplajt.

Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Kumrovcu najvještiji su bili učenici 4. razreda razreda Petar Klarički, Matilda Blažićko, Petra Dežman i Mihael Blažićko, te učenici 8. razreda Lana Dežmar, Ivana Ivanković, Mateo Sporiš i Bruno Škvorc.

– Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 100.000 djece i mladih – istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

1) Zrak i voda – Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.

2) Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.

3) Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije – odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje – primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.

4) Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

www.sjever.hr
14.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.