Now Reading:
UNATOČ VELIKIM NAJAVAMA Vlada opet odustala od odluke da vrati cijene
Full Article 2 minutes read

UNATOČ VELIKIM NAJAVAMA Vlada opet odustala od odluke da vrati cijene

Vlada na današnjoj sjednici ipak neće ići na nikakvo značajno ograničenje cijena proizvoda niti vraćanje na cijene prije Nove godine iako su još ovaj tjedan to neslužbeno najavljivali. Naime, kako piše 24sata na dnevnom redu koji je poslan medijima se nalazi samo “informacija o praćenju cijena vezanih za euro”.

Zadnja dva tjedna su na terenu inspektori i oni su izvijestili o porastu cijena, ali i da su neki vratili cijene na staro nakon posjeta inspekcije. Nisu izvijestili da su dosad napisali niti jednu kaznu. Dakle, sve je na dobrovoljnoj bazi.

Kako piše 24sata, Vlada je imala pripremljene opcije o zamrzavanju i vraćanju cijena za stotine artikala, ali su trgovci ipak uspjeli uvjeriti da se radi o povećanju cijene dobavljača. Premijer Andrej Plenković je poručio početkom tjedna da svi imaju rok do danas za vratiti cijene na staro. Inače neće oklijevati primijeniti tri opcije iz arsenala: vraćanje cijena na staro, poreze i ukidanje subvencija. Danas se neće dogoditi niti jedno od toga. I prošli tjedan su razmatrali ograničenje cijena, ali su od toga odustali i samo pozvali sve da vrate cijene, te su poslali gospodarstvenicima inspekcije.

Ipak, na dnevnom redu je izmjena odluke o cijenama devet artikala čiju cijenu je Vlada ograničila još u rujnu. Sukladno kretanjima roba na burzi, šećer bi trebao poskupjeti jer trgovci tvrde da rade s gubicima. Ulje bi trebalo pojeftiniti jer mu je i cijena pala, piše 24 sata.

www.sjever.hr / www.24sata.hr
13.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.