Now Reading:
I dvoje Varaždinaca čeka neizvjesnu sudbinu u Zambiji. Damir i Nadica krenuli u Kongo po dijete, a sada ne znaju kakva ih budućnost očekuje!!!!
Full Article 2 minutes read

I dvoje Varaždinaca čeka neizvjesnu sudbinu u Zambiji. Damir i Nadica krenuli u Kongo po dijete, a sada ne znaju kakva ih budućnost očekuje!!!!

Osmero Hrvata koji su u Zambiji optuženi za trgovinu ljudima moći će se braniti sa slobode nakon što polože jamčevinu i putne isprave, odlučio je u četvrtak sud u Ndoli. Uz to, morat će se redovito javljati policiji i regulirati svoj boravak u Zambiji, doznaje Hina iz diplomatskih izvora – piše Jutarnji.hr.

Osmero hrvatskih državljana, koji su već mjesec dana pritvoreni u trećem po veličini zambijskom gradu Ndoli prvi put su se pojavili pred sucem u utorak. Optuženi su za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata. Izjasnili su se da nisu krivi.

Jutarnji.hr navodi kako se među četiri para nalazi i jedan iz Varaždina. Elektrotehničar Damir Magić (44) i njegova supruga Nadica Magić (45), profesorica kemije, za razliku od ostalih parova, ni na koji način nisu se dosad eksponirali u javnosti. On je zaposlenik varaždinske Hidroelektrane, gdje su nam neslužbeno rekli da je dobar dečko, ali da je “v reštu v Zambiji”. Vole putovanja i čine se omiljenima u svojoj zajednici. Oni su također jedini nezagrepčani, a prebivalište u Varaždinu objašnjava zašto je baš tamošnji Općinski sud prihvatio odluke o posvojenju suda u Kongu (ostali su to obavili na sudu u Zlataru) – donosi Jutarnji.hr.

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
12.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.