Now Reading:
Na radost najmlađih – Općina Bedekovčina uskoro dobiva novo dječje igralište
Full Article 2 minutes read

Na radost najmlađih – Općina Bedekovčina uskoro dobiva novo dječje igralište

Iz Općine Bedekovčina obavještavaju mještane kako je započela izgradnja dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom. Riječ je o projektu koji je odabran za sufinanciranje putem natječaja LAG-a Zeleni bregi, a Ugovor o financiranju potpisan je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Projektom je predviđena izgradnja i opremanje novog dječjeg igrališta, površine 224,50 m2, od čega 201,70 m2 unutar ograde igrališta, koje će se sastojati od prostora sa spravama za dječju igru, višenamjenskog prostora za dječju igru, uređene zelene površine prekrivene travom i odgovarajućom vegetacijom, panel ograde koja je predviđena oko cijelog igrališta, elemenata urbane opreme te pripadajuće komunikacijske pješačke površine.

Opći cilj projekta je poboljšanje uvjeta i uvođenje novih usluga kroz stvaranje adekvatnog, kvalitetnog i sigurnog prostora za boravak djece na otvorenom, svakodnevnu igru na rekreacijskoj i kreativnoj opremi igrališta uz razvoj motorike, fizičke koordinacije i socijalnih vještina djece – najmlađih članova zajednice. Cilj je usađivanje navika aktivnog života i tjelesne aktivnosti čime se indirektno utječe na zdravlje i navike djece od malih nogu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 80.150,64 eura odnosno 603.895 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Radi se o potpori u visini 32.917,22 eura odnosno 248.014,80 kuna, dok su 47.233,42 eura odnosno 355.880,20 kuna vlastita sredstva.

www.sjever.hr
11.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.