Now Reading:
Završen još jedan uspješan Zimski sportski višeboj: Varaždinski školarci na najbolji mogući način iskoristili zimske praznike
Full Article 2 minutes read

Završen još jedan uspješan Zimski sportski višeboj: Varaždinski školarci na najbolji mogući način iskoristili zimske praznike

Iza nas je još jedan iznimno uspješan Zimski sportski višeboj, koji je po sedmi puta organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uz pokroviteljstvo Grada Varaždina.

Bio je to savršen način za provesti školske praznike te je tako 60-ak školaraca iz varaždinskih osnovnih škola, pod stručnim okom trenera i profesora kineziologije iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, svoje vrijeme umjesto pred ekranom provelo u sportu i rekreaciji.

Višeboj je bio u potpunosti besplatan, a svoju popularnost sve većim odazivom dokazuje iz godine u godinu. Sudjelovali su učenici od 3. do 7. razreda varaždinskih osnovnih škola.

U sportskom centru Graberje učenici su od 27. prosinca do 5. siječnja igrali nogomet, košarku, rukomet, badminton, bavili se borilačkim sportovima, atletikom, plesom, okušali se u dječjem cross fitu te su im organizatori, kao zahvalu za uspješno sudjelovanje u sportskim aktivnostima, uručili diplome i majice te ih obradovali jednodnevnim izletom u Trakošćan.

Zadovoljna još jednim Zimskim sportskim višebojem je stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, koja naglašava koliko je kretanje važno i kako bi ono trebalo biti sastavni dio života svakog djeteta.
-Tjelesna aktivnost omogućava usvajanje, usavršavanje i razvoj novih motoričkih vještina, unapređuje zdravlje, izgrađuje koštanu i mišićnu masu, povećava kognitivne sposobnosti i poboljšava raspoloženje – ističe Sitar te dodaje kako osim tjelesnog razvoja sport omogućava djeci i razvoj socijalnih vještina.

-Kroz komunikaciju i timski rad djeca grade samopouzdanje te uče samodisciplini i usmjeravanju pažnje. Ništa manje važno, tjelesna aktivnost znači zabavu, užitak u kretanju i druženju te priliku za upoznavanje novih prijatelja – zaključila je Sitar.

sjever.hr
10.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.