Now Reading:
U Dragoslavec Selu teško ozlijeđen komunalni radnik – hitno prevezen u čakovečku bolnicu
Full Article 1 minutes read

U Dragoslavec Selu teško ozlijeđen komunalni radnik – hitno prevezen u čakovečku bolnicu

U ponedjeljak, 9. siječnja oko 8 sati na ulici u Dragoslavec Selu, prilikom prikupljanja komunalnog otpada ozlijeđen je 49-godišnji zaposlenik privatnog trgovačkog društva sa sjedištem u Oroslavlju, javlja PU međimurska.

Nesreća se dogodila kada je 49-godišnji djelatnik postavio PVC kantu za komunalni otpad na podizni hidraulični sustav  kamiona za prikupljanje komunalnog otpada te se pritom rukom uhvatio za dio tog sustava. U tom trenutku njegov radni kolega, 35-godišnji djelatnik spomenutog trgovačkog društva, pritiskom na prekidač uključio je hidraulični sustav s namjerom podizanja i pražnjenja kante za komunalni otpad, uslijed čega je dio sustava zahvatio lijevu ruku 49-godišnjeg djelatnika te ga ozlijedio.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni djelatnik prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći na radu teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.
 
O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo i nadležni inspektorat zaštite na radu.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovog događaja.

sjever.hr
10.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.