Now Reading:
Buran vikend na zagorskim prometnicama: Rekorder napuhao 1,98 promila, a evo zbog čega je u Brestovcu Orehovičkom uhićen 25-godišnji vozač
Full Article 2 minutes read

Buran vikend na zagorskim prometnicama: Rekorder napuhao 1,98 promila, a evo zbog čega je u Brestovcu Orehovičkom uhićen 25-godišnji vozač

Tijekom vikenda, točnije od 6. do 8. siječnja na prometnicama koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđena su 104 prometna prekršaja.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u nedjelju, oko 11,30 sati, u Švaljkovcu kod 41-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom, a osobnim vozilom upravljao je s 1,98 promila alkohola u organizmu.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je isto tako u nedjelju oko 16 sati, na autocesti A2 u visini Velike Vesi od 189 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna.

Također izdvajamo prekršaje u nadzoru prometa do kojih je došlo u Brestovcu Orehovičkom gdje je zaustavljen 25-godišnji vozač osobnog vozila te je utvrđeno kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a daljnjim provjerama također je i utvrđeno kako je recidivist prometnih prekršaja. Vozač je uhićen.

Zatim, u Pavlovcu Zabočkom u subotu, 7. siječnja ove godine oko 21 sat zaustavljen je 19-godišnji vozač koji je prilikom nadzora policijskim službenicima dragovoljno predao 0,94 grama marihuane. Vozač je odbio testiranje na prisutnost droga kao i vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza. 19-godišnjem vozaču osobnog vozila slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena je novčana kazna u iznosu od 1.983 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

www.sjever.hr
09.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.