Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Unatoč sunčanim razdobljima, prognostičari imaju loše vijesti: Stiže južina, a s njom i glavobolje i razdražljivost
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Unatoč sunčanim razdobljima, prognostičari imaju loše vijesti: Stiže južina, a s njom i glavobolje i razdražljivost

Prema prognozi DHMZ-a, u nedjelju će biti promjenljivo oblačno vrijeme uz kišu većinom na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima, no može je biti i drugdje duž obale. Posebno upozorenje prognostičari imaju za meteoropate koji se mogu žaliti na glavobolju, razdražljivost i smanjenu koncentraciju.

U sjevernim kopnenim krajevima bit će duljih sunčanih razdoblja, a jutarnje će magle biti uglavnom na istoku Hrvatske. Puhat će umjeren jugozapadnjak, u gorju i sjeverozapadnim predjelima lokalno i jak, a na moru južni vjetar i jugo. Najniža temperatura zraka kretat će se od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 11 °C. Najviša dnevna bit će između 11 i 16 °C.

Biometeorološke prilike će na području većeg dijela zemlje biti razmjerno nepovoljne. Uz, za doba godine, visoke temperature zraka praćene izraženom južinom meteoropati se mogu žaliti na glavobolju, razdražljivost i smanjenu koncentraciju. Kronični će bolesnici teže podnositi tegobe od kojih inače pate, zbog čega se preporučuje izbjegavanje suvišnih napora. Nepovoljan utjecaj vremena najslabije će biti izražen na području istočne Hrvatske.

www.sjever.hr / DHMZ
08.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.