Now Reading:
Premali prostori, nedostatak osoblja… dio učenika u ponedjeljak će ostati bez plaćenog obroka!!
Full Article 2 minutes read

Premali prostori, nedostatak osoblja… dio učenika u ponedjeljak će ostati bez plaćenog obroka!!

S drugim polugodištem, koje u ponedjeljak, 9. siječnja počinje za nešto više od 460.000 učenika osnovnih i srednjih škola, počinje i projekt besplatnog obroka za sve osnovnoškolce, njih oko 311.000, za što je država u proračunu osigurala 544,2 milijuna kuna.

Ponedjeljak je iza ugla, a dio ravnatelja i dalje na mukama kako će sve organizirati. Ipak, neće sva djeca dobiti besplatan obrok, piše Dnevnik.hr.

Kako navode, jest će se u za to pripremljenim prostorima, no neće biti dovoljno mjesta za sve učenike, pogotovo u većim školama. Naime, svi oni se trebaju izrotirati i u tom velikom odmoru od 15 minuta pojesti svoj obrok, što će biti teško izvedivo istaknuo je za Dnevnik.hr, Igor Matijašić iz Osnovne škole Bregana.

A što će se jesti, ovisi o tome o kojoj se školi radi. Naime, mnoge škole nemaju kuhinju pa čekaju da se provede nabava. U gradu Zagrebu tvrde – dobit će ga sva djeca. Hladni ili topli, ovisi o mogućnostima škole. A škole vape za kuharima.

Problem je pronaći i ne samo kuhare, nego i osnovno nenastavno osoblje – domare, čistačice, tajnike i računovođe – zaključio je ravnatelj Krešimir Supanc, a svi ravnatelji zaključuju kako malo tko može izvesti da djeca svaki dan dobivaju topli obrok.

Manjak je tehničkog osoblja, nema ni kuharica, spremačica još manje, to je zbilja, a neću reći neprovedivo zato jer uvijek ima mogućnosti, ali jako, jako teško. I tko to uspije – svaka mu čast – za Dnevnik.hr je potvrdio Igor Matijašić.

www.sjever.hr / www.dnevnik.hr
08.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.