Now Reading:
NEVJEROJATNO Ovo su cijene kave na zagrebačkoj špici – na teren izlaze inspektori, a kazne su brutalne
Full Article 1 minutes read

NEVJEROJATNO Ovo su cijene kave na zagrebačkoj špici – na teren izlaze inspektori, a kazne su brutalne

kava

Prošlo je točno tjedan dana otkako je euro postao službena valuta u Hrvatskoj, a reakcije na zaokruživanje cijena robe i usluga ne prestaju. Nakon što je premijer Andrej Plenković pozvao poslovne subjekte da hitno vrate cijene na razinu od 31. prosinca, državni inspektori i porezna i carinska uprava kreću češljati teren, prenosi net.hr.

Kako javlja HRT, makar nije vidljivo da su cijene vraćene na razinu s početka tjedna kada su državni inspektori utvrdili mnoge nepravilnosti, ugostitelji na zagrebačkoj špici gdje je njihova ekipa provjerila kakve su cijene kava, još nisu imali nadzor.

Cijena kave je 2,40 eura, odnosno 18,08 kuna ili 2,30 eura, što je 17,09 kuna. Iz državnog inspektorata za HRT su potvrdili kako je u subotu na terenu na području cijele Hrvatske bilo 200-tinjak inspektora koji će sami procjenjivati je li nešto nepravilnost ili ne te zaključke objaviti u ponedjeljak, no novčanog sankcioniranja danas neće biti.

Naime, inspektor prvi puta poduzetniku oprašta nepravilnost, no ako ju utvrdi pri ponovnom izlasku na teren prijete mu kazne do 13.270 eura, pa čak i dvostruko više.

www.sjever.hr / net.hr / HRT
07.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.