Now Reading:
KAKVA SENZACIJA: Višestruki svjetski prvak želi Zlatka Dalića!
Full Article 2 minutes read

KAKVA SENZACIJA: Višestruki svjetski prvak želi Zlatka Dalića!

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić još je od uspjeha u Rusiji na meti najozbiljnijih svjetskih nogometnih sustava, a u subotu se pojavila još jedna senzacionalna vijest. Naime, kako piše Večernji list, za Dalića je zainteresirana svjetska nogometna velesila Brazil.

Iako su svjesni kako Dalića ne mogu privući izdašnim milijunskim ugovorima kakve je već odbijao nakon Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, žele ga namamiti obećanjem o osvajanju naslova svjetskog prvaka.

Zanimanje za Dalića postalo je još veće nakon trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a novinar Večernjeg lista Željko Janković piše kako su i u Brazilu zadnjih tjedana očito razmišljali o onome o čemu razmišlja gotovo cijeli nogometni svijet – kako je Hrvatska, s tako skromnim logističkim kapacitetima, takav nogometni autoritet na globalnoj razini i to na dva uzastopna svjetska prvenstva.

Hrvatska je tako u Kataru izbacila najuspješniju nogometnu naciju i favorita za naslov svjetskog prvaka, a kako sugeriraju izvori Večernjeg lista iz menadžerskih krugova, Brazilci su pokrenuli ozbiljnu akciju u kojoj bi na čelo svoje reprezentacije željeli dovesti upravo našeg Zlatka Dalića.

On je u više navrata u javnosti jasno iskazao svoj stav – sve svoje buduće planove veže isključivo za Vatrene zbog kojih je odbijao i milijunske ponude. U nadolazećoj Ligi nacija želi osvojiti još jedan trofej, dok bi mu sljedeći ultimativni cilj bio napad na europski tron.

No, čini se da Brazilci neće igrati na milijune, nego bi Daliću mogli ponuditi mogućnost da postane jedan od rijetkih izbornika sa svjetskim naslovom, a jak adut im je i autoritet u nogometnom svijetu kojeg Hrvatska, unatoč rezultatima, još uvijek nema.

Bez obzira na Dalićev odgovor na ponudu, ako i kada stigne, sama činjenica da takva nogometna velesila razmišlja o Hrvatu, nevjerojatno je priznanje, posebno kada se u obzir uzme činjenica da su brazilsku nogometnu reprezentaciju u zadnjih stotinu godina vodila samo dvojica stranih izbornika.

Izvor Večernjeg kaže i da Brazilci uz Dalića razmišljaju o još dvojici nogometnih velikana – Joseu Mourinhu i Pepu Guardioli.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

www.sjever.hr / vecernji.hr
07.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.