Now Reading:
Žena pokrenula raspravu: Kada je pravo vrijeme da skinete božićne ukrase?
Full Article 2 minutes read

Žena pokrenula raspravu: Kada je pravo vrijeme da skinete božićne ukrase?

Na popularnom forumu Mumsnet jedna je žena potaknula raspravu o tome kada je najbolje skinuti ukrase s božićnog drvca – komentara je mnogo i nitko se ne može složiti.

Večernji list prenosi da je žena u objavi napisala:

“Kada ćete skinuti božićne ukrase? Uvijek želim to učiniti na Štefanje. Ne napravim to, ali želim. Obično izdržim do Nove godine, ali mislim da je ova godina stvarno nebožićna i želim da se sve skine sada! Zadržat ću ih za djecu, ali želi li još netko samo sve to skinuti?”

Korisnici su pokrenuli burnu raspravu s jednom osobom koja je priznala da su već započeli proces premještanja predmeta u potkrovlje.

“”Danas sam bila vani, već sam vidjela nekoliko božićnih drvaca po kontejnerima“, glasio je jedan komentar koji prenosi Večernji list.

S druge strane, mnogi u svojim ukrasima žele uživati što je duže moguće te ih ne planiraju ih skidati do drugog vikenda u siječnju.

“Blagdani su tek prošli, malo je prerano da ih sklonimo “, napisao je jedan od korisnika.

A što o tome kaže Crkva? U liturgijskom smislu, božićno vrijeme traje čak 40 dana, sve do blagdana Prikazanja Gospodinova 2. veljače. Prema tome, prije blagdana Krštenja Gospodinova svakako nema nikakvog razloga, ili smisla, uklanjati jaslice, bor ili božićne ukrase.

sjever.hr/vecernji.hr

Input your search keywords and press Enter.