Now Reading:
Vatrogasno natjecanje djece u OŠ Ljudevit Gaj Krapina okupilo 50-ak sudionika – pobjedu odnijeli mališani DVD-a Krapina
Full Article 2 minutes read

Vatrogasno natjecanje djece u OŠ Ljudevit Gaj Krapina okupilo 50-ak sudionika – pobjedu odnijeli mališani DVD-a Krapina

U dvorani Osnovne škole Ljudevit Gaj u Krapini održano je vatrogasno natjecanje djece DVD-ova Krapina, Prišlin, Petrovsko i Đurmanec.

Pobjednik natjecanja, koje je okupilo oko 50-ak malih vatrogasaca, bio je DVD Krapina.

Predsjednik DVD-a Krapina, Vjekoslav Kranjčec osvrnuo se na održano natjecanje:

– Napravili smo ga prvenstveno u svrhu toga da se djeca u ovo zimsko doba zabave i druže, a ne da su samo doma uz monitore. Naš moto je da budućnost ostaje na djeci i s tim ciljem radimo, stoga mi je jako drago da se toliko djece okupilo u našem domu i da nakon puno godina imamo djecu kao članove DVD-a. Rezultati jučerašnjeg natjecanja bili su jako dobri, djeca su dala sve od sebe, bili su brzi, precizni i detaljni bez puno grešaka – rekao je Kranjčec naglasivši kako je u prvom planu bilo druženje i zajedništvo.

Voditeljica djece i mladeži DVD-a Krapina, Laura Kranjčec izjavila je kako je članica društva već 10 godina i to prvenstveno radi druženja s drugom djecom i mladima.

– Trenutno sam voditeljica djece i mladeži i sada nakon dugog niza godina neaktivnosti uspjeli smo skupiti grupu djece u našem DVD-u. Zasad imamo 11 članova. Vježbamo svaku subotu po sat vremena na poligonu ili u prostorima našeg DVD-a, družimo se i evo bili smo na dva natjecanja, a pošto zimi nema natjecanja na otvorenom odlučili smo se organizirati ovo natjecanje u dvorani Osnovne škole Ljudevit Gaj. Do ideje za samo natjecanje došli smo razgovorom baš o tome kako tijekom zime nema nekih aktivnosti i što bi mogli napraviti za djecu da ih zainteresiramo te smo u suradnji sa drugim DVD-ovima organizirali ovo natjecanje koje se sastojalo od poligona i kviza. Pohvalno i nadahnuto, neka bude još takvih natjecanja – poručila je Laura Kranjčec.

www.sjever.hr
05.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.