Now Reading:
JE LI OVO NORMALNO??? U trgovinama poskupljenja i do 30 posto, usluge skuplje i do 80!
Full Article 2 minutes read

JE LI OVO NORMALNO??? U trgovinama poskupljenja i do 30 posto, usluge skuplje i do 80!

Uoči sjednice Vlade Republike Hrvatske održane u četvrtak na kojoj je prihvaćen prijedlog zaključka o provedbi načela zabrane neopravdanog povećanja cijena, javnosti su se obratili ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i glavni državni inspektor Andrija Mikulić, donosi danas.hr.

Prema njegovim riječima, 1. siječnja zaprimljen je povećan broj prijava o dizanju cijena prilikom konverzije kune u euro, a u posljednja dva dana otkako su inspekcije na terenu, utvrđena su brojna kršenja.

Tako je utvrđeno da su trgovine dizale cijene od tri do 19 posto i to za čokoladu, pekarske proizvode, pivo, maslac, kiselo vrhnje, wc papir, kavu i druge artikle. Cijene usluga su pak rasle od 10 do 80 posto jer mnogi su povećanje cijena zaključili prije 1. siječnja, ali ga stavili u promet nakon Nove godine.

Što se tiče turizma, cijena je rasla od jedan do 10 posto ovisno o vrsti artikala.

Podsjetimo, Vlada je pozvala inspekcije za sve one koji ne poštuju pravila, a pohvalit će se one koji to čine. Gospodarski subjekti pozvani su da revidiraju cijene i vrate ih na one od kraja prosinca. Također, premijer Andrej Plenković najavio je da će pozvati resore da pojačaju nadzor.

www.sjever.hr / danas.hr
05.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.