Now Reading:
Varaždinski kulturnjaci poručili: Iako proračun nije izglasan, Varaždinci neće ostati prikraćeni za naše usluge
Full Article 2 minutes read

Varaždinski kulturnjaci poručili: Iako proračun nije izglasan, Varaždinci neće ostati prikraćeni za naše usluge

S ravnateljima kulturnih i drugih društvenih ustanova Grada Varaždina gradonačelnik Neven Bosilj održao je u srijedu radni sastanak.

Zajedno sa zamjenikom Miroslavom Markovićem te pročelnicom za društvene djelatnosti Danijelom Vusić razgovarao je o načinu na koji će te ustanove funkcionirati i ostvarivati programe rada u narednom razdoblju.

Imperativ sastanka bio je kako osigurati rad ustanova u vrijeme kada Grad Varaždin nema izglasan proračun, a izvjesni su i izbori za Gradsko vijeće. Kao što su izvijestili ravnatelji ustanova u kulturi, intendantica HNK u Varaždinu Senka Bulić, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik, ravnatelj knjižnice Mario Šoštarić i ravnatelj gradskog muzeja Miran Bojanić Morandini, ustanove su spremne ostvarivati svoje planove pa Varaždinci neće biti prikraćeni za njihove usluge. U tim smislu normalan rad najavile su i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Lana Vukalović Velimirović i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina.

Gradonačelnik Neven Bosilj upozorio je na važnost pridržavanja zadanih financijskih limita u okviru kojih je potrebno osigurati normalno funkcioniranje svih ustanova do donošenja novog proračuna Grada Varaždina

Istovremeno, bila je to prilika da se iznesu sada dostupni podaci o tome koliko su varaždinske ustanove u kulturi dobile sredstava od nadležnog ministarstava. Tako je Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu prema dosad objavljenim podacima dobilo ukupno 843.000,00 kn, Gradski muzej u Varaždinu 160.000,00, Koncertni ured Varaždin 650.000,00 kn dok je Gradska knjižnica dobila 350.000,00 kn odobrenih sredstava.

Ukupno je za Varaždin do sada odobreno 2.503.000,00 kuna odnosno 332.205,19 eura, što uključuje i odobrena sredstva za rad udruga, umjetničkih organizacija i samostalnih umjetnika, dok podaci o ostalim prijavljenim programima još uvijek nisu dostupni te se očekuju narednih dana.

sjever.hr
04.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.