Now Reading:
Uz besplatan prijevoz, 14.000 međimurskih umirovljenika od sada će na bazene po povoljnijoj cijeni – župan Posavec: Cilj je olakšati im svakodnevicu
Full Article 3 minutes read

Uz besplatan prijevoz, 14.000 međimurskih umirovljenika od sada će na bazene po povoljnijoj cijeni – župan Posavec: Cilj je olakšati im svakodnevicu

Početak nove, 2023. godine započeo je najboljim vijestima za međimurske umirovljenike. Naime, Županija će im, uz prijevoz, sufinancirati i ulaznicu za gradske bazene što je još jedan oblik potpore s ciljem olakšavanja njihove svakodnevice.

Ovaj model sufinanciranja cjelodnevne ulaznice za gradske bazene već postoji za članove udruga umirovljenika s područja Grada Čakovca, a kako bi Međimurska županija izjednačila status svih umirovljenika, odlučila je ovaj model proširiti na sve umirovljenike članove Matice umirovljenika Međimurske županije i Saveza udruge umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije te im iz svog proračuna sufinancirati ulaznicu za bazene.

-U suradnji s poduzećem Ekom i Gradskim bazenima odlučili smo pokrenuti projekt sufinanciranja cjelodnevnih ulaznica za gradske bazene za umirovljenike s područja Međimurske županije kako bismo ih i na taj način, s obzirom da imaju i sufinanciran prijevoz, da se više kreću, da se rekreiraju, da budu fizički aktivni i što više socijalno uključeni. Ako možemo dati svoj doprinos tome bit ćemo sretni – poručio je župan Matija Posavec.

Ovaj model funkcionira na način da 14.000 umirovljenika ima pravo na povoljniju cijenu cjelodnevne ulaznice. Tako će umjesto 5 eura, ulaznicu plaćati 3 eura, a ostatak će financirati Županija iz svog proračuna.

-Ovo je još jedan model suradnje s našim udrugama, a za svu drugu suradnju otvoreni smo i u ovoj godini. I dalje ćemo osmišljavati nove projekte kako bismo našim umirovljenicima olakšali svakodnevicu – poručio je Posavec.

Podsjetio je i kako je na službenim web stranicama Međimurske županije objavljen javni poziv za financiranje prijevoza vlakom po cijeloj Hrvatskoj za sve međimurske studente te ih je pozvao da se prijave. Isto tako, najavio je župan, i dalje će u potpunosti financirati prijevoz svih učenika osnovnih škola neovisno o udaljenosti od kuće do škole, a taj će model vrijediti i za učenike srednjih škola prema javnom linijskom prijevozu.

Miodrag Novosel, direktor Ekoma složio se kako je ovo hvalevrijedan projekt za umirovljenike.

-Znamo da boravak u vodi toj populaciji može dati najviše efekata, kroz socijalizaciju, ali isto tako i kroz rekreativne aktivnosti, odnosno zdravstveno-socijalni moment koji možda koji si nisi svi mogli priuštiti. Međimurska županija im je sad omogućila da mogu svi zajedno dolaziti na bazene – rekao je Novosel potvrdivši kako je interes izuzetno velik, a budući da je ovaj model sada proširen i na umirovljenike s područja cijele županije vjeruje da će idućih godina interes biti i veći.

Predsjednik Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije Franjo Bašek zahvalio je županu Posavcu na ovoj potpori te naglasio kako vjeruje da će ovo sufinanciranje umirovljenici objeručke prihvatiti, jednako kao i sufinanciranje prijevoza.

-Vjerujem da će se ovakva dobra suradnja i dalje nastaviti – rekao je Bašek.

Nada Lovrec, predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije naglasila je da je njihovim članovima cijena ulaznice za bazene bila previsoka, zbog čega će im ova potpora izuzetno puno značiti.

-Uz taj prijevoz koji je besplatan, sada su i ove ulaznice daleko jeftinije za naše umirovljenike – rekla je Lovrec zahvalivši županu na razumijevanju i suradnji.

tklopotan / www.sjever.hr
04.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.