Now Reading:
Studenti ne žele 250 eura? Župan Stričak odgovorio na kritike: Ako netko smatra da to nije nikakva pomoć, ne mora ju uzeti
Full Article 2 minutes read

Studenti ne žele 250 eura? Župan Stričak odgovorio na kritike: Ako netko smatra da to nije nikakva pomoć, ne mora ju uzeti

Varaždinska županija ovih je dana objavila kako će studentima koji se nalaze na listi čekanja za studentski dom dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 250 eura kako bi im pomogla u financiranju troškova stanovanja, no ta je mjera naišla na kritike.

Iako je riječ o iznosu na koji nitko, kako kaže i sam župan Anđelko Stričak, nije računao ova je mjera ipak naišla na kritike. Prema njegovim riječima, radi se o dobroj mjeri kojom studentima koji nisu ostvarili pravo na korištenje studentskog doma, iako zadovoljavaju uvjete, žele olakšati plaćanje privatnog smještaja.

-Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine bilo je postavljeno pitanje kao inicijativa od strane vijećnika iz reda SDP-a, a tada sam odgovorio da u proračunu Varaždinske županije sredstva za to nemamo, ali da ću si dati truda da vidimo možemo li i gdje “namaknuti” koju kunu da svim studentima koji nisu ostvarili pravo na korištenje studentskog doma omogućimo džeparac da lakše plate svoj privatni smještaj – objasnio je Stričak.

U suradnji s resornim ministarstvima i Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade Varaždinska je županija uspjela osigurati sredstva u iznosu od pola milijuna kuna za ovu svrhu te je uoči Nove godine potpisan ugovor sa Studentskim centrom Varaždin na temelju kojeg će ta sredstva biti dodijeljena studentima.

-Ako netko smatra da je ova jednokratna potpora u iznosu od 250 eura s kojom nitko nije računao nikakva, ne mora ju uzeti, neka taj novac ostane u proračunu, a mi ćemo znati na koji način to rasporediti odnosno usmjeriti prema onima kojima to nešto znači i koji će to znači iskoristiti – poručio je Stričak.

tklopotan / www.sjever.hr
04.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.