Now Reading:
Sedmo izdanje Zimskog sportskog višeboja okupilo 60-ak učenika varaždinskih osnovnih škola – umjesto za računalom, uživaju u čak osam sportova
Full Article 2 minutes read

Sedmo izdanje Zimskog sportskog višeboja okupilo 60-ak učenika varaždinskih osnovnih škola – umjesto za računalom, uživaju u čak osam sportova

Već tradicionalno, povodom zimskih školskih praznika, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizirala je Zimski sportski višeboj koji traje sve do 5. siječnja.

Tako 60-ak školaraca iz varaždinskih osnovnih škola umjesto za računalom, praznike provodi u sportu i rekreaciji uz stručno vodstvo kineziologa, članova Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije.

U sportskom centru Graberje učenici igraju nogomet, košarku, rukomet, atletiku, bave se borilačkim sportovima, plešu, igraju badminton, okušali su se i u cross fitu za djecu, a da su i više nego zadovoljni potvrdila je i Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.

-U današnje su doba djeca sve više zaokupljena društvenim mrežama, a nerijetko i preplavljena školskim obavezama. Stoga uključivanje djece u sportske aktivnosti svakim danom dobiva na sve većoj važnosti. Sport potiče psihološki i socijalni razvoj djece i uči ih vještinama koje se mogu primjenjivati i izvan dvorane – zaključila je Sitar.

Besplatne zabavne sportske i rekreativne aktivnosti u čak osam sportova u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina završit će podjelom majica i diploma za uspješno i ustrajno vježbanje što je na redu u srijedu te jednodnevnim izletom u Trakošćan u četvrtak.

sjever.hr
03.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.