Now Reading:
Odlične vijesti za buduće roditelje: Grad Ludbreg dodatno povećao novčanu naknadu za bebe, evo koliko će ona iznositi
Full Article 2 minutes read

Odlične vijesti za buduće roditelje: Grad Ludbreg dodatno povećao novčanu naknadu za bebe, evo koliko će ona iznositi

Grad Ludbreg prošle je 2022. godine povećao naknadu za novorođenče koja je tako umjesto dotadašnjih 2000 kuna iznosila 2500 kuna. U 2023. godini novčana naknada za novorođenče iznosit će 400 eura što je dodatno povećanje.

Već desetljećima demografi upozoravaju na negativne demografske trendove, a ovakav oblik pomoći roditeljima itekako je dobrodošao.

Grad Ludbreg u prošloj 2022. godini zaprimio je 70 zahtjeva za isplatu jednokratne novčane pomoći za novorođenčad za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 172.500 kuna, odnosno 22.896 eura.

– Svjesni smo da se demografska politika ne zasniva na jednokratnoj pomoć i zato nastojimo maksimalno biti podrška obiteljima od rođenja djeteta pa tijekom cijelog obrazovanja. Prošle godine u Ludbregu je otvoren novi vrtić. Iako privatni, jednako sufinanciramo boravak djece u svim vrtićima. Naš gradski vrtić očekuje nova adaptacija i proširenje. U osnovnoj školi sjajno funkcionira produženi boravak, učenici na početku školske godine dobivaju bon za kupnju školskog pribora, za sve osnovnoškolce besplatan je i radni materijal. Stipendiramo srednjoškolce i studente – objašnjava gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić te dodaje kako uz te mjere aktivno nastoje stvarati preduvjete za poboljšanje života na području grada ulaganjem u komunalnu infrastrukturu i druge sadržaje.

– Ponosni smo što ćemo prvi u Hrvatskoj imati Newton sobe. Od iznimne nam je važnosti što smo u suradnji s norveškim partnerima uspjeli dogovoriti ovaj zanimljivi projekt koji će biti okosnica obrazovanja u STEM području i to ne samo za djecu iz Osnovne škole Ludbreg već i za djecu iz susjednih općina, ali isto tako vjerujem da je on i okosnica daljnjeg razvoja turizma – kaže Bilić.

www.sjever.hr / ludbreg.hr
03.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.