Now Reading:
Ribić u penziju, a Zabočanin Kroflin na čelo Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja
Full Article 2 minutes read

Ribić u penziju, a Zabočanin Kroflin na čelo Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja

Vilim Ribić, osnivač Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i dugogodišnji čelnik, glavni tajnik i spiritus movens Sindikata, sa zadnjim danom prošle godine otišao je u zasluženu mirovinu te time prestao obnašati bilo kakvu izvršnu funkciju unutar Sindikata.

Na dužnost glavnog tajnika od 1. siječnja 2023. godine Malo vijeće Sindikata imenovalo je Matiju Kroflina, magistra ekonomije i dugogodišnjeg makroekonomista Sindikata koji je u protekle dvije godine obnašao dužnost pomoćnika glavnog tajnika.

Kao što je nagoviješteno na 10. Saboru Sindikata, ovim imenovanjem, kao i prethodnim izborom predsjednika Sindikata (dr. sc. Tvrtko Smital) te predsjednika Velikog vijeća Sindikata (izv. prof. dr. sc. Predrag Marković,) i potpredsjednika Sindikata (izv. prof. art. Igor Čaljkušić) dovršen je proces izbora novog vodstva Sindikata.

Članovi Sindikata mogu biti sigurni da će Sindikat i dalje biti snažan zagovaratelj unaprjeđenja njihove materijalne pozicije, razvoja sustava u kojem rade, ali i utjecajna društvena organizacija s jasnim načelima i ciljevima djelovanja.

Vilim Ribić će svojim iskustvom, znanjem i savjetima u narednom razdoblju pomagati i iz mirovine u svojstvu savjetnika te kao član Senata Sindikata, zajedno s drugim bivšim čelnicima Sindikata, a pred novim čelništvom posao je održavanja, ali i postupnog unaprjeđenja visokih standarda djelovanja koje je Sindikat dostigao u proteklom razdoblju, ističe se u priopćenju Sindikata.

screenshot/N1
sjever.hr
02.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.