Now Reading:
JE LI OVO FOTKA GODINE? Bujanec s novčanicom od 1000 kuna i odojkom u pozadini najavljuje veliki povratak kune
Full Article 2 minutes read

JE LI OVO FOTKA GODINE? Bujanec s novčanicom od 1000 kuna i odojkom u pozadini najavljuje veliki povratak kune

S prvim danom 2023. Hrvatska je službeno uvela euro kao zakonsko sredstvo plaćanja, a na sebi svojstven način, Velimir Bujanec, voditelj emisije Bujica koja je izuzetno popularna među hrvatskim desničarima oprostio se od dosadašnje hrvatske kune najavivši njezin veliki povratak.

Naime, Bujanec je na svom Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj pozira držeći novčanicu od 1000 kuna, dok se u pozadini u velikoj zidanoj peći okreće odojak na ražnju.

-Sretna Nova godina. Opet će se naša kuna – vratiti! Što se krvlju brani, ne pušta se lako… – napisao je Bujanec, dodavši heštegove #bujicatim i #antestračević, uz sliku hrvatske zastave.

Bujančev istup oduševio je pratitelje koji su u nešto više od 24 sata ostavili oko 630 komentara. Najviše su lajkani postovi koji odišu istim sentimentom kao i Bujančeva objava.

-Bravo Velimire. Oj ti oče naše domovine pogledaj sa visine. Pravaška te krila nose. A HOS-ovci pozdravljaju Za Dom Spremni i slobodu Hrvatskome rodu – piše jedan fan Bujice, dok drugi komentira kako su nam kunu uništili naopaki, donosi Telegram.

Telegram je podsjetio i na stotine tisuća kuna duga koje je ostavila Bujančeva firma zbog čega je njegova privrženost staroj valuti pomalo neobična. Naime, oni su tijekom 2022. godine saznali da je nad tvrtkom Bujica Media j.d.o.o. otvoren stečaj zbog više do 180.000 kuna neizvršenih obveza.

Taj je dug nekoliko mjeseci kasnije smanjen, ali ne dovoljno da tvrtka izbjegne stečaj.

Bujica Media zbog toga je dobila stečajnu upraviteljicu, koja je ubrzo utvrdila kako ta tvrtka nema imovine koju bi se moglo prodati kako bi se vratilo dug. Prema njezinim nalazima, Bujančeva tvrtka raspolagala je samo financijskom imovinom „u vidu pozajmice za koju je mogućnost naplate od dužnikovog dužnika upitna”.

S obzirom na takve probleme, Bujancu ostaje nadati se da će mu euro donijeti više poslovnih uspjeha nego kuna, zaključuje Telegram.

Foto: FB Velimir Bujanec
www.sjever.hr / telegram.hr
02.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.