Now Reading:
Divljanje kakvo Zagreb ne pamti: evo za što se sve tereti vozač koji je na Staru godinu u centru grada napravio kaos
Full Article 3 minutes read

Divljanje kakvo Zagreb ne pamti: evo za što se sve tereti vozač koji je na Staru godinu u centru grada napravio kaos

Na Staru godinu, 34-godišnji vozač BMW-a prvo je napao i teško ozlijedio 58-godišnju ženu, a zatim iz čiste obijesti napravio kaos u centru grada, autom udario motociklista, pokosio stupiće, vozio u suprotnom smjeru i zabio se u stablo, ali ni tu nije kraj, donosi Večernji list.

Naime, zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Osobito teška tjelesna ozljeda“ i dva kaznena djela „Prijetnje“ te kaznenog djela „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 34-godišnjak u subotu, na Staru godinu oko 16.20 sati došao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka do autopraonice na adresi u Zagrebu, Šestinski trg, izašao iz osobnog automobila i prišao oštećenoj 58-godišnjakinji, koju poznaje od ranije, započeo razgovor i počeo prijetiti da bi ju potom fizički napao te teško ozlijedio. Nakon toga se vozilom udaljio s mjesta događaja.

U međuvremenu oštećenoj je prišla kćer kojoj je kazala što je osumnjičeni prijetio, a koji dio prijetnji se odnosio i na nju, a što je zbog napada izazvalo osjećaj straha i bojazni za vlastiti život i živote članova njihove obitelji.

U svezi ozljeda, oštećenoj 58-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno kako je teško ozlijeđena i podvrgnuta operativnom zahvatu. Nakon počinjenja gore navedenih kaznenih djela, osumnjičeni je upravljao osobnim automobilom marke BMW kojom prilikom je u užem centru Grada Zagreba iz obijesti teško kršio propise o sigurnosti prometa pri čemu je izazvao opasnost za život i tijelo ljudi te se odbijao zaustaviti na naredbu policijskih službenika koji su ga pokušavali zaustaviti svjetlosnom i zvučnom signalizacijom sa službenim vozilom, prenosi Večernji.

U Klaićevoj ulici u takvoj obijesnoj vožnji, prednjim i desnim dijelom vozila naletio je na motocikl zagrebačkih registarskih oznaka uslijed čega je vozač pao na kolnik, a motocikl je odbačen na nogostup.

Osumnjičeni se ni tada nije zaustavio već se nastavio dalje kretati Klaićevom ulicom bez zaustavljanja u suprotnom odnosno zabranjenom smjeru, prošao raskrižje s Roosveltovim trgom, nakon čega je kod broja 8 Trga Republike Hrvatske uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i osobinama ceste izgubio nadzor nad vozilom te naletio na metalne stupiće.

Dalje je u nekontroliranom kretanju sletio van kolnika s jugoistočne strane raskrižja Mažuranićevog Trga na mekani teren i naletio na stablo. Tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju, već je izašao iz vozila i dao se u bijeg.

34-godišnjaka su sljedećeg dana u jutarnjim satima pronašli policijski službenici te uz uporabu sredstava prisile priveli na kriminalističko istraživanje te potvrdili sumnju za počinjenje gore navedenih kaznenih djela. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.

www.sjever.hr / vecernji.hr
02.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.