Now Reading:
Varaždinci utrčali u 2023. Varaždin već po 44 puta domaćin prvog sportskog događaja u novoj godini
Full Article 2 minutes read

Varaždinci utrčali u 2023. Varaždin već po 44 puta domaćin prvog sportskog događaja u novoj godini

Već tradicionalno Varaždinci su u Novu utrčali odnosno startali sa prvim sportskim događajem u Lijepoj našoj a mnogi kažu da je to jedan od prvih sportskih događaja daleko šire van granica naše zemlje. Pobjednici su Ante Živković iz Atletskog kluba „Fit” i Tea Faber iz AK „Dubrovnik”.

Riječ je o 44. izdanju Novogodišnje utrke u Varaždinu. U utrci na 4,6 kilometara gradskim ulicama i trgovima sudjelovalo je 450 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te iz šest drugih zemalja.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto zauzeo je domaći Andrej Hladnik iz AK Varaždin dok je treći bio Josip Meštrić iz BK Maraton Beciklin.

Kod žena drugo mjesto osvojila je Simona Jambrošić iz AK Varaždin a treća je bila Petra Katanec iz Atletskog kluba „Dinamo”.

I ovogodišnje 44. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u suorganizaciji Atletskog kluba ‘Sloboda’ i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, a znak za start je točno u ponoć na Trgu kralja Tomislava dao gradonačelnik Neven Bosilj.

Stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina Anica Sitar podsjetila je da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine.

Dodala je da su, osim iz svih krajeva Hrvatske, trkači ove godine stigli iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Norveške, Srbije i Velike Britanije.

s.kalajdžija/sjever.hr 01.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.