Now Reading:
Međimurska županija poziva studente: Prijavite se za sufinanciranje prijevoza vlakom u idućoj godini – donosimo detalje
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija poziva studente: Prijavite se za sufinanciranje prijevoza vlakom u idućoj godini – donosimo detalje

Međimurska županija objavila je javni poziv redovitim studentima s prebivalištem na području Međimurske županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova javnog prijevoza vlakom u 2023. godini.

Iz Županije podsjećaju da se temeljem Zaključka Vlade RH od 19. rujna 2022. godine uvodi pilot-projekt subvencioniranog prijevoza redovnih studenata, kojim se po jedinstvenoj cijeni od 75 kn/ 9,95 EUR mjesečno omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području Republike Hrvatske. Svim redovnim studentima s prebivalištem na području Međimurske županije trošak prethodno navedene mjesečne subvencije karte snositi će Međimurska županija.

Stoga će redovni studenti s prebivalištem na području Međimurske županije, koji studiraju na području Republike Hrvatske imati besplatnu uslugu prijevoza u 2. razredu redovnih vlakova na području Republike Hrvatske tijekom tekuće akademske godine, koja uključuje svakodnevna putovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, odlasci na ljetovanje i druga putovanja, u vremenskom terminu od 1. siječnja do 30. rujna 2023. godine.

Pravo na sufinancirani prijevoz vlakom po ovom Pozivu ostvaruju studenti s prebivalištem na području Međimurske županije koji su u statusu redovnog studenta akademske godine 2022./2023. upisani na bilo koju javnu visokoškolsku ustanovu ili privatnu visokoškolsku ustanovu s pravom javnosti u Republici Hrvatskoj.

Sve ostale potrebne informacije objavljene su OVDJE

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
31.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.