Now Reading:
Hvalevrijedna gesta Općine Veliki Bukovec: Uručene naknade roditeljima novorođenih i božićnice studentima
Full Article 2 minutes read

Hvalevrijedna gesta Općine Veliki Bukovec: Uručene naknade roditeljima novorođenih i božićnice studentima

Da ulaganje u najmlađe u Općini Veliki Bukovec nije samo mrtvo slovo na papiru potvrđeno je još jednom. Naime, načelnik Franjo Vrbanić priredio je prijem za roditelje novorođenih i studente i dodijelio im novčanu pomoć u iznosu od 3.000, odnosno 1.000 kuna.

Općina je već tradicionalno roditeljima novorođene djece dodijelila novčanu naknadu u iznosu od 3.000 kuna, a svojim redovnim i izvanrednim studentima božićnicu u iznosu od 1.000 kuna.

Kako je naglasio načelnik Vrbanić, riječ je o mjerama kojima nastoje zadržati svoje stanovništvo. U odnosu na prošlu godinu, novčana naknada za roditelje novorođenih povećana je za 500 kuna, dok je iduće godine u planu i povećanje iznosa jednokratne novčane pomoći koju Općina dodjeljuje svim svojim studentima, kako redovnim tako i izvanrednim, a jedini limit su godine.

-Imamo 10-ak rođenih. Po prvi puta imamo više dječaka nego djevojčica, 8 naprema 2. I dalje ćemo nastaviti s tom tradicijom kako bi mladi vidjeli da razmišljamo o njima. Ovih 3.000 kuna je simbolično, no sigurno pomaže kućnom budžetu, posebno kada imate malu bebu. Ove godine imamo 30 studenata, manje nego prošle godine otkad dijelimo ovu jednokratnu novčanu pomoć, ali to je neminovno jer se rađa sve manje djece. No, ja se nadam da će se taj trend uskoro promijeniti, a i sama Općina Veliki Bukovec razmišlja o tome – pojasnio je načelnik Vrbanić.

Inače, ovo nisu jedine demografske mjere koje Općina provodi. Tako značajna sredstva ulaže u predškolski odgoj, pa roditeljima svojih vrtićaraca financira gotovo 70 posto ekonomske cijene vrtića, dok djeci koja pohađaju vrtiće izvan Općine financira 700 kuna mjesečno.

-Imamo u planu i proširenje vrtića. Sljedeće godine ulažemo u energetsku učinkovitost vrtića za što smo dobili sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Javna nabava je gotova i s radovima najvjerojatnije krećemo odmah početkom godine. Razmišljamo i o smanjenju troškova, ali i o zaštiti prirode – poručio je Vrbanić.

Jedan od roditelja koji je ove godine primio jednokratnu novčanu pomoć potvrdio je kako su im ova sredstva koja im Općina dodjeljuje velika pomoć.

-Svaka kuna dobro dođe. Za sljedeću godinu si želimo još djece i puno zdravlja – rekao je roditelj novorođenog djeteta.

www.sjever.hr
30.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.