Now Reading:
Gradonačelnica Cividini: Ova je godina za Čakovec bila dobra, pokrenuli smo neke stvari s mrtve točke i vjerujem da će 2023. grad zaživjeti punim plućima
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnica Cividini: Ova je godina za Čakovec bila dobra, pokrenuli smo neke stvari s mrtve točke i vjerujem da će 2023. grad zaživjeti punim plućima

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini na svečanom prijemu povodom božićno – novogodišnjih blagdana osvrnula se na godinu na izmaku, naglasivši kako je ona za Grad Čakovec bila itekako dobra, a dala je i svoje viđenje nove 2023. godine.

– Što se tiče Grada Čakovca 2022. godina stvarno je bila godina početka naše priče u samom Gradu. To je prva godina kada smo planirali svoj proračun i pokušali realizirati realno sve ono što smo si stavili kao cilj. Najbitnije je da smo napokon počeli vraćati naslijeđeni minus i vjerujem da će takva situacija biti i sa sutrašnjim danom kada zatvaramo knjige za 2022. godinu – rekla je Cividini dodavši kako će, s obzirom na cjelokupnu situaciju u svijetu, godina 2022. svakako biti prijelomna i važna, no za grad Čakovec ona je bila dobra.

Pokrenuli smo neke stvari s mrtve točke i napravili dosta projekata koje ćemo pripremiti za nove europske omotnice koje se najavljuju i otvaraju u 2023. godini i vjerujem da će grad Čakovec početi živjeti punim plućima zajedno sa svim svojim građanima – objasnila je te nabrojala neke od značajnih kapitalnih projekata koje Grad ima u planu realizirati.

– Ono što je najbitnije, ne samo za grad Čakovec nego i za cijelu Međimursku županiju je naravno Centar za odgoj i obrazovanje kao regionalni centar za čitavu županiju. Smatram da ta djeca i ti ljudi zaslužuju nove prostore, a automatskim preseljenjem Centra za odgoj i obrazovanje, prostor dobiva III. osnovna škola. Također, ono što smo uspjeli odraditi nakon 15 godina planiranja prostora za IV. osnovnu školu je otkup zemljišta. Sada imamo sigurne parcele za koje možemo raditi projektnu dokumentaciju, kandidirati ili ići sami u investiciju IV. osnovne škole – izjavila je gradonačenica Cividini te se osvrnula i na projekt uređenja čakovečkog Trga Republike.

– Gradu Čakovcu nedostaje trg kao jedno centralno mjesto okupljanja. Što se tiče trga Republike napravili smo idejno rješenje, naše ga je povjerenstvo odabralo i idemo u glavni projekt te vjerujemo da ćemo kroz Strategiju razvoja urbanog područja ostvariti i taj dio do 2024. godine – objasnila je čakovečka gradonačelnica te za kraj izrazila čestitku svim sugrađanima povodom Nove godine.

– U novoj godini svima prvenstveno želim zdravlja i sreće jer mislim da je to ono što čini bit svakog života te da budu okruženi ljudima koji ih razumiju i koji su im podrška u svakom životnom trenutku i odlukama koje stoje pred njima. Želim da nam svima zajedno bude bolje – poručila je gradonačelnica Cividini.

jmiklauzic/www.sjever.hr
31.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.