Now Reading:
U novogodišnjoj noći na Granični prijelaz Goričan stiže ministar Grlić Radman – zajedno sa županom Posavcem prijeći će granicu
Full Article 2 minutes read

U novogodišnjoj noći na Granični prijelaz Goričan stiže ministar Grlić Radman – zajedno sa županom Posavcem prijeći će granicu

U Međimursku županiju kao jedinu hrvatsku županiju koja graniči s dvije države članice šengenskog prostora, u novogodišnjoj noći stiže ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman kako bi zajedno sa županom Matijom Posavcem obilježio ulazak Republike Hrvatske u Schengen.

Tako će u subotu na starom graničnom prijelazu Goričan biti održana svečanost povodom pristupanja Republike Hrvatske šengenskom prostoru. Svečanosti će uz ministra Grlića Radmana i njegove suradnike nazočiti i predstavnici Vlade Mađarske i parlamenta Mađarske, kao i drugi lokalni dužnosnici dviju zemalja.

Dolazak ministra Grlića Radmana u restoran „Stara Mura“ predviđen je u 23.30 sati, a dočekat će ga župan Posavec, njegov zamjenik Josip Grivec i zamjenik načelnika Općine Goričan Franjo Šavora nakon čega će hodom otići do graničnog prijelaza.

U 23.55 sati intonirat će se himna Republike Hrvatske i Mađarske, a točno u ponoć podići će se rampa uz intoniranje himne Europske unije.

Obilježavanje ovog iznimno važnog događaja za Hrvatsku, Međimurska županija nastavlja i na samu Novu godinu, u nedjelju 1. siječnja 2023. Programom koji je pripremila predviđen je prolazak autobusom zanimljivom rutom – kroz dvije države:

08:45 – okupljanje ispred dvorane Graditeljske škole Čakovec
09:00 – polazak prema Murskom Središću
09:20 – granični prijelaz Mursko Središće (dočekuje gradonačelnik grada Murskog Središća na
graničnom prijelazu)
09:30 – vožnja kroz Sloveniju (12,5 km)
09:45 – dolazak na GP Sveti Martin na Muri (dočekuje načelnik općine)
09:50 – vožnja skelom preko rijeke Mure
10:00 – prijem načelnika Svetog Martina na Muri u Skelarskoj kući
10:30 – vožnja preko GP-a Bukovje/Gibina kroz Sloveniju i dolazak na GP Raskrižje/Banfi
11:00 – prijem načelnika Općine Štrigova na Mađerkinom bregu
11:30 – vožnja do GP-a Preseka, ulazak u Sloveniju i dolazak na GP Trnovec
12:00 – prijem načelnika Općine Nedelišće
12:30 – završetak programa

www.sjever.hr
30.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.