Now Reading:
Miss Universe Hrvatske, Krapinčanka Arijana Podgajski na prijemu kod župana Kolara: “Drago mi je što mogu predstaviti i promovirati svoje Zagorje na tako bitno izboru”
Full Article 3 minutes read

Miss Universe Hrvatske, Krapinčanka Arijana Podgajski na prijemu kod župana Kolara: “Drago mi je što mogu predstaviti i promovirati svoje Zagorje na tako bitno izboru”

Nakon što je u konkurenciji 13 djevojaka jednoglasnom odlukom žirija proglašena najljepšom te osvojila titulu Miss Universe Hrvatske 2022. godine, Krapinčanka Arijana Podgajski s prvim danima nove godine putuje u Ameriku na svjetski izbor Miss Universe gdje će predstavljati Krapinsko – zagorsku županiju, a time i Hrvatsku. Tim povodom, u petak je u Uredu župana u Krapini za Arijanu održan prijem, na kojem ju je dočekao krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji joj je tom prilikom zaželio sretan put s porukom da se smješka.

– Naša Arijana ima takav zarazan osmijeh koji će oboriti s nogu svakog člana komisije – poručio je župan Kolar, zahvalivši joj što će dio Zagorja prenijeti čitavom svijetu.

Naime, Arijana će se na izboru za vrijeme “National Costume Showa” predstaviti u nacionalnoj haljini s logom Krapinsko – zagorske županije “Bajka na dlanu”.

– Prema informacijama koje smo dobili od obitelji Kraljević, 172 zemlje svijeta će imati neku vrstu prijenosa samog izbora, što je ogromna promocija. Uključili smo se u sam postupak nabavke haljine s kojom će Arijana prezentirati svoju zemlju, a na kojoj se nalaze motivi naše Krapinsko – zagorske županije “Bajke na dlanu” uz dvije kombinacije našeg licitarskog srca, jedno u crveno zlatnoj kombinaciji te drugo u zlatnoj kombinaciji – rekao je župan Kolar te joj poželio sreću na izboru.

– Želimo ti puno sreće i puno uspjeha te ono što je najbitnije od svega, da se dobro zabaviš i prezentiraš Hrvatsku, Krapinsko – zagorsku županiju i Krapinu na najbolji mogući način, a to prije svega znači da se ti dobro osjećaš onakva kakva jesi – poručio je župan Kolar za kraj Arijani koja je pak istaknula da kako se bliži datum odlaska, osjeća sve veću i veću tremu.

Dodala je i kako joj se sviđa priča koju nosi njena haljina s kojom će se predstaviti te da joj je drago što ima priliku predstaviti i promovirati svoje Zagorje na tako bitnom izboru.

– Idem s razmišljanjem da sam već sada postigla puno i nadam se da ću se zabaviti. Rijetko tko ima mogućnost pojaviti se uopće tamo tako da sam vrlo ponosna i sretna, a sve ostalo prvenstveno je na meni pa onda i malo sreće – kazala je Arijana Podgajski.

Prijemu je prisustvovala i voditeljica ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar te je tom prilikom podsjetila kako su prošli tjedan predstavili haljinu koju će Arijana nositi, a za sve natjecateljice na izboru u Americi pripremili su poseban zaštitni znak Zagorja, narukvicu s licitarskim srcem.

– Svi jako dobro znamo da su licitarska srca i tradicijske drvene igračke na UNESCO-ovoj listi nematerijalne kulturne baštine. Veseli nas da će duh Zagorja Arijana prenijeti i dati svim natjecateljicama – rekla je Škrinjar.

jmiklauzic/www sjever.hr
30.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.